Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Prima caravana educationala de filme cu mesaj ecologic a inceput astazi la Bucuresti

In perioada 5 -15 mai, prima caravana educationala de filme cu mesaj ecologic, Guerilla Verde, porneste astazi din Bucuresti si se va opri in cinci alte orase din intreaga tara. Celelalte orase aflate pe traseul caravanei sunt: Focsani (6 mai), Brasov (7 mai), Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai). Exceptand Sighisoara, proiectiile vor fi precedate de conferinte de presa, organizate cu sprijinul primariilor. Accesul in sala este gratuit pentru elevi si studenti. Proiectul este sustinut de Ministerul Mediului, Asociatia Eco Tic, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Asociatia Environ cat si de primariile si consiliile locale din orasele aflate pe traseul caravanei. Partenerii ONG Viitor Plus, EcoAssist, Terra Mileniul III, WWF Danube-Carpathian Programme si Salvati Dunarea si Delta sustin Guerilla Verde in mod activ, reprezentantii acestora deplasandu-se impreuna cu caravana in tara.

Conferinta de presa care a anuntat inceputul caravanei a avut loc astazi, 5 mai, incepand cu ora 11.00 si a fost gazduita de Centrul Cultural Metropolitan pentru Tineret sector 1, prin amabilitatea Primariei Sectorului 1 Bucuresti. Conferinta a fost sustinuta in prezenta reprezentantilor partenerilor proiectului. Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a fost reprezentata de doamna Madalina Cozma, Director Directia Programe, Proiecte, Relatii Internationale, Comunicare, care a subliniat importanta implicarii in mod activ in astfel de proiecte educationale si gradul de responsabilitate al fiecaruia dintre noi vis-a-vis de mediul inconjurator. Asociatia Ecotic (organizatia colectiva de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice din domeniul IT & C si al electronicelor de consum), reprezentata prin domnul Valentin Negoita, Presedinte al asociatiei, a sustinut cauza constientizarii, amintind faptul ca Eco Tic are in derulare numeroase proiecte de responsabilizare. EcoAssist, unul dintre cele cinci ONG – uri care sustin Guerilla Verde, a fost reprezentat de Liana Buzea, care a remarcat modul original, adaptat mentalitatii tinerilor, in care este transmis mesajul. Ceilalti vorbitori au fost domnul Andrei Orban, Presedinte Asociatia Environ, doamna Madalina Negrea, PR Manager ArCuB si doamna Nicoleta Talpes, reprezentant al organizatorului, agentia Media Image Factory.

Astfel, marti 5 mai, incepand cu ora 13.00 la sala ArCuB din Strada Batiste, nr. 14 va putea fi vizionat filmul „Wall-E”. Celelalte filme programate pentru proiectiile din Bucuresti, sunt: „Happy Feet”, incepand cu ora 15.30 si „An Inconvenient Truth”, incepand cu ora 18.30. ArCuB (Centrul de proiecte culturale al Primariei Municipiului Bucuresti) gazduieste proiectiile din Bucuresti. In celelalte orase proiectiile se vor desfasura in sali in care accesul a fost facilitat prin amabilitatea primariilor si consiliilor locale. Salile in care vor fi gazduite proiectiile sunt: Focsani – aula Liceului Unirea, Brasov – aula din cadrul Universitatii Transilvania, Sighisoara – sala din cadrul Primariei, Cluj – sala Europa din cadrul Casei de Cultura a Studentilor, Timisoara- Filarmonica Banatul. Informatii privind programul proiectiilor si filmele care pot fi vizionate in aceasta caravana pot fi accesate la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

Publicul tinta este reprezentat de tineri (elevi si studenti), care vor avea acces gratuit in salile de proiectie. Prin intermediul concursului EcoPaparazzi, tinerii sunt indemnati sa inregistreze bune si rele practici referitoare la mediul inconjurator, surprinse in comunitatile locale. Cele mai bune fotografii si materiale video din fiecare oras inclus in caravana vor fi premiate cu cate un aparat de fotografiat digital. Regulamentul concursului Ecopaparazzi poate fi accesat la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

„Prin Guerilla Verde ne propunem sa ajutam la stabilirea unei noi forme de dialog cu tanara generatie pe probleme ce tin de protectia mediului. Filmele ce vor fi proiectate in aceasta caravana devin astfel purtatoarele de mesaj iar cu ajutorul ONG-urilor partenere, care vor sustine scurte prezentari inainte de proiectii, vom incerca sa explicam tinerilor ce ar trebui sa faca pentru a ne bucura de natura cat mai mult timp de acum incolo. Aceasta prima editie reprezinta un proiect pilot ce se va repeta in toamna acestui an si in alte orase ale tarii.” declara Nicoleta Talpes, reprezentantul organizatorului.

Filmele care vor fi proiectate in cadrul caravanei sunt programate pe grupe de varsta adecvate publicului: „Ant Bully” si „Happy Feet” (clasele I-VII), „Wall-E” si „Deep Sea” (clasele VIII-XII), „An Inconvenient Truth” si „The 11th Hour” (clasele IX-XII si studenti).

Proiectul este sustinut de Ministerul Mediului, Asociatia Eco Tic, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Asociatia Environ cat si de primariile si consiliile locale din orasele aflate pe traseul caravanei.

ONG-urile Viitor Plus, EcoAssist, Terra Mileniul III, WWF Danube-Carpathian Programme si Salvati Dunarea si Delta sustin Guerilla Verde in mod activ, reprezentantii acestora deplasandu-se impreuna cu caravana in tara.

Partenerii media ai proiectului sunt Realitatea TV, Trilulilu, Zile si Nopti, Cotidianul, Revista Ecologic, Revista Infomediu Europa, ecomagazin.ro, ecosapiens.ro, viatadeliceu.ro, cat si presa locala din orasele aflate pe traseul caravanei.

Bucuresti, 05.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *