free download 78 travel guides written by experts

Prietenii lui Popescu Florin, victima Colectiv, sprijina Asociata Gladiator

Arpad Cseh, fiul lui Szobi Cseh care a preluat coordonarea activităţii Asociaţiei Gladiator, a fost susţinut de prieteni pentru a le putea oferi copiilor cadouri de Crăciun.

Români din străinătate, prieteni sau foşti colegi sunt cei care au răspuns la apelul lui Arpad şi au contribuit la cadourile de Crăciun ale copiilor. „Una dintre cele mai mari surprize a venit din partea amicilor lui Popescu Florin, Porki, cum îl alintam noi. El a decedat în tragedia de la Colectiv, iar banii rămaşi din cei care s-au strâns pentru el au fost donaţi copiilor noştri. Eu nu mă ştiam cu aceşti băieţi, ei au auzit de noi şi şi-au dorit să ne fie alături pentru că ştiu cât de important este sportul, semn că familia Gladiator se măreşte de la an lal an”, povesteşte emoţionat Arpad Cseh.

Fiul lui Szobi Cseh nu este doar antrenorul micilor gladiatori, dar le este şi mentor şi protector: „Majoritatea copiilor din asociaţie sunt orfani sau provin din familii dezorganizate. Eu continui visul lui tata şi încerc să-i ajut să-şi găsească un rost in viaţă datorită sportului, dar nu uit că sunt nişte copii şi chiar nu pot să rămân indiferent ştiind că vine iarna şi nu au bocanci sau că nu se pot bucura la o ciocolată pe care Moşul nu le-o poate aduce pentru ca familiile lor nu au posibilităţi materiale”, povesteşte Arpad Cseh.

Cu donaţiile primite, coordonatorul actual al Asociaţiei Gladiator a putut cumpăra copiilor cu handicap aparatură de recuperare, echipament sportiv, îmbrăcăminte de iarnă şi dulciuri.

Anul 2015 a fost un an plin de reuşite pentru asociaţie. Aria de activităţi s-a extins şi o parte dintre copii a participat la competiţii de ciclism la care au fost de fiecare dată pe podium sau au urmat cursuri de echitaţie în cadrul unui parteneriat cu actorul Denis Ştefan.

„Ca planuri de viitor, sper să avem în continuare acordul Primăriei Sectorului 3 de a ne desfăşura activitatea în sala Centrului Sportiv Apollo pentru că în 2016 avem nişte ţeluri pe care vrem să le atingem”, spune Arpad Cseh.

Despre Asociația Gladiator

"Programul Gladiator" este destinat instruirii, educării şi antrenării copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 9 şi 20 de ani, prin activităţi sportive şi recreative care au ca scop prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile. Beneficiarii proiectului sunt copii fără posibilităţi materiale, cu probleme de integrare socială, copii din centre de plasament sau din familii dezorganizate. În program se regăsesc discipline sportive precum scrimă artistică, box, arte marţiale, dar şi elemente de cascadorie.

Văzând că lucrurile evoluează într-un mod spectaculos cu copiii sărmani şi cei din centre de plasament, regretatul conf. univ.Szobi Cseh a mai pus un pariu. În anul 2008, el a creat un program de pregătire prin care a încercat să schimbe destinele unor tineri cu handicap grav, ceea ce s-a şi întâmplat. Cu ajutorul Fundației Sera, programul de recuperare a avut şi el succes, deoarece copiii au răspuns pozitiv metodelor de recuperare create de Szobi. Prin sport, ei au învăţat să zâmbească şi să interacţioneze mai uşor.

Asociația GLADIATOR are ca obiectiv, pe termen scurt, achiziționarea de echipamente sportive, repararea salteleor și a celorlalte echipamente deja existente, iar obiectivul pe termen lung fiind extiderea proiectului la nivel național.

Mai multe informații găsiți pe site-ul Asociației Gladiator: www.asociatiagladiator.ro.

Bucuresti, 14.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *