creative night talks

Prezicari – 72 ore de baschet. Marea Provocare!

Avand in vedere unele articole aparute in ultimul timp in presa centrala referitoare la evenimentul de la Sibiu, "72 ore de baschet. Marea Provocare!", Asociatia "Al 6-lea jucator", organizatoarea evenimentului, se vede nevoita sa atraga atentia asupra catorva aspecte.

In primul rand, cele peste 100 de persoane voluntare implicate in organizarea si buna desfasurare a evenimentului isi cer scuze in numele ziarului Libertatea care, dupa ce in data de 7 august a.c. a publicat informatii eronate nu a oferit cititorilor ei dezmintire, multumindu-se doar cu un articol contradictoriu celui precedent, astfel dand sperante mincinoase copiilor din orfelinatele sibiene.

Asociatia "Al 6-lea jucator" este cunoscuta ca facand donatii copiilor de la scolile generale din Sibiu ce participa la evenimentul de promovare a baschetului in scoli dar de aceasta data nu este cazul, organizatorii neprimind nici un ban de la Guinness World Records pentru recordul doborat.
O minima documentare a domnului jurnalist Girnod Ion ar fi scos la lumina faptul ca Sala Transilvania din Sibiu, acolo unde a avut loc evenimentul, apartine de Consiliul Judetean Sibiu, nicidecum de Primaria Municipiului Sibiu cu care, spune dansul, s-a facut o intelegere inainte de eveniment. La fel, site-ul oficial Guinness World Records publica printre regulile de baza faptul ca nu platesc "niciodata  recordmenii pentru succesul obtinut – de asemenea nu acopera cheltuieli, nu ofera sponsorizari sau echipamente. Noi (G.W.R.) credem ca prestigiul si recunoasterea internationala ca fiind un record oficial Guinness World Records este o recompensa suficienta. De asemenea, detinatorii de recorduri mondiale sunt motivati nu de recompense financiare ci de satisfactia atingerii si depasirii propriilor teluri – si de primirea certificatului oficial Guinness World Records."

Bucuresti, 9.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *