free download 78 travel guides written by experts

Prezentare in premiera mondiala la Salonul Auto de la Barcelona

Ibiza FR si Leon CUPRA extind gama sport

•    Propulsor 1.4 TSI de 150 CP cu dublă supraalimentare pentru versiunea FR
•    León CUPRA 2009 beneficiază de un nou aspect interior şi exterior
•    Sistemul electronic de autoblocare XDS disponibil în versiunea de serie a   ambelor modele

SEAT va fi una dintre cele mai mari atracţii la Salonul Auto de la Barcelona care va avea loc în perioada 9 – 17 mai, cu prezentarea în premieră mondială a două dintre cele mai sportive modele ale producătorului spaniol – noul Ibiza FR, care combină designul şi caracterul sportiv cu performanţe de top; şi noul León CUPRA 2009, caracterizat de noul aspect impresionant şi modificări semnificative aduse la interior şi exterior.

Noul Ibiza FR – sportivitate la superlativ

Noua versiune FR a modelului Ibiza se remarcă prin numeroasele elemente de inovaţie în comparaţie cu modelul anterior, o combinaţie care oferă o experienţă mai intensă la volan. Noul model este echipat cu eficientul propulsor 1.4 TSI de 150 CP cu dublă supraalimentare. Graţie tehnologiei de ultimă generaţie, acest motor oferă o elasticitate buna pe toata plaja de turatie, performanţe remarcabile, un consum redus de carburant precum şi un nivel mai scăzut de emisii poluante, respectând integral cerinţele impuse de norma EU-5.

Motorul puternic al modelului Ibiza FR este dotat cu o cutie de viteze DSG în şapte trepte cu padele pe volan. La fel ca în cazul versiunii CUPRA, cutia de viteze utilizeaza un sofware cu setare mai sportiva decat in cazul motorului 1.6 l din gama Noua Ibiza.

Mai mult decât atât, preluarea sistemului XDS asigură un confort şi o siguranţă sporite la volan. XDS, ca functie a ESP şi funcţionează ca un diferential autoblocant. Astfel sunt îmbunătăţite performanţele autovehiculului în condiţiile pierderii tracţiunii, prin franarea rotii care pierde aderenta.

Noul design al modelului Ibiza FR accentuează aspectul sportiv atat al interiorului cat şi al exteriorului, cu noi bare de protecţie care conferă o imagine mai agresivă, cu grila radiatorului în formă de fagure, cu rama cromata. Elemente suplimentare atractive ale designului exterior ale modelului FR sunt reprezentate de oglinzile exterioare de culoare argintie, de jantele cu design specific de 17 ţoli sau de teava dubla de esapament.

Interiorul completează spiritul competitiv cu planşa de bord specifică cu emblema FR, un nou volan cu padele integrate pentru cutia de viteze DSG, un design al scaunelor cu o tapiţerie care contribuie semnificativ la aspectul sportiv.

În echiparea de serie, noul model produs de SEAT include şi ESP, TCS + EBA, ABS, sistem de asistenţă la pornirea în rampă, avertizare pentru scăderea presiunii pneurilor, airbaguri pentru şofer şi pasager, airbag cap-torace, computer de bord, , climatronic, radio CD cu MP3 + 6 difuzoare + ieşire Aux-in, suspensii sport şi proiectoare de ceaţă cu lumină adaptivă de viraj, alături de alte elemente.

Noul León CUPRA – un aspect complet nou

Ca urmare a lansării versiunii 2009 pentru León, cel mai puternic şi mai spectaculos model produs de SEAT se remarcă printr-un aspect mai expresiv, graţie numeroaselor elemente noi preluate la interior şi exterior, reprezentând o completare perfectă pentru modelul León care obţine performanţe deosebite la Campionatul Mondial de Turisme (WTCC).

Primul aspect care iese în evidenţă este noul aspect exterior, cu admisii de aer în formă de fagure, de culoare neagră, în secţiunea frontală sub grila centrală a radiatorului. Bara de protecţie faţă include două elemente suplimentare de culoare neagră pe ambele laturi, cu inscripţia CUPRA pe partea stângă.

Secţiunea posterioară se remarcă printr-un profil de culoare neagră în partea inferioară a barei de protecţie, printr-o ţeavă de eşapament lucioasă în formă ovală şi inscripţionarea caracteristică a modelului în centrul hayonului.

Din lateral, León CUPRA se prezintă cu o gardă mai joasă la sol în comparaţie cu versiunea de bază a modelului León, conferind un aspect şi o notă apropiate unei maşini de raliu. Jantele spectaculoase de 18 ţoli, liniile atractive ale pasajului roţii şi oglinzile laterale cu carcasă de culoare neagră reprezintă elemente distinctive ale modelului SEAT.

Toate elementele de interior sunt de culoare neagră, înlocuind culorile obişnuite pentru alte modele. Volanul este îmbrăcat în piele şi dispune de inserţii de aluminiu, cu emblema CUPRA în partea inferioară, iar maneta schimbătorului de viteze este realizată în aceeaşi notă. Alte detalii sportive sunt reprezentate de ceasurile de bord de culoare albă, precum şi de pedalele din aluminiu.

O atenţie specială este acordată scaunelor modelului Leon CUPRA, cu forma specifică modelelor de curse, cu tetiere integrate şi inscripţia “CUPRA” pe spătar. Aceste scaune asigură o stabilitate laterală remarcabilă în viraje, precum şi un confort deosebit la volan. O nouă opţiune atractivă disponibilă în prezent este tapiţeria de piele de culoare neagră, cu cusături albe.

Noul León CUPRA 2009 este echipat cu puternicul propulsor 2.0 TSI care dezvoltă 240 de CP si respecta norma de poluare EU-5, oferind performanţe remarcabile, dublate de un consum foarte redus de carburant. Viteza maximă este de 247 km/h, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h necesită numai 6.4 secunde, iar distanţa de un kilometru de la pornire este parcursă în numai 26.4 secunde. În acelaşi timp, consumul mediu de carburant în regim combinat este de 8.3 litri la 100 km.

Noul SEAT León CUPRA beneficiază în versiunea de serie, printre altele, de dotări precum sistemul XDS, ABS şi TCS, ESP cu sistem de frânare de urgenţă EBA, avertizare pentru scăderea presiunii pneurilor, airbag pentru şofer şi pasager, airbag lateral şi cortina, climatronic, proiectoare de ceaţă cu lumină adaptivă de viraj, computer de bord, tempomat, suspensii sport şi radio CD + MP3 + 8 difuzoare + ieşire Aux-in.

Bucuresti, 17.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *