free download 78 travel guides written by experts

Prezenta Ferrari la Frankfurt: Ferrari 458 Spider isi face aparitia oficiala

Noul program de personalizare Ferrari este disponibil.

Ferrari 458 Spider a fost, în sfârșit, dezvăluit publicului, cu ocazia celei de-a 64-a ediții a Frankfurt International Motor Show. Cea mai recentă completare a gamei Ferrari este constituită din bolidul cu motorul poziționat central spate, cu două locuri, oferind un hard-top rigid retractabil integral, o premieră pentru mașinile sport.

Capota modelului 458 Spider nu este numai cu 25 kg mai ușoară față de tradiționala capotă textilă, pliată, ci este și un mai bun izolator fonic și termic. Pe lângă timpul scurt de 14 secunde de deschidere sau închidere, capota este construită pentru a ocupa un spațiu mic atunci când este pliată, designerii reușind să includă un spațiu generos de bagaje în spatele celor două scaune.

Luneta are rol dublu, acționând și ca un paravânt ce poate fi ajustat electric. Atunci când capota este închisă, luneta se deschide până la înălțimea ce garantează o aerodinamică eficientă, reducând considerabil zgomotul în postul de pilotaj.

458 Spider este dotat de către Ferrari cu un V8 de 4.499 cc ce dezvoltă 570 CP, desemnat Motorul Internațional al Anului 2011. Acesta este cuplat la o cutie de viteze robotizată, cu dublu ambreiaj tip F1 și schimbare a treptelor din paletele din spatele volanului, ce permite atingerea vitezei de 100km/h într-un timp record de 3.4 secunde și o viteză maximă de 329 km/h.

Sașiul din aluminiu încorporează noi aliaje, adaptate de la modelul coupé, ce încadrează deja 458 Spider-ul în standardele privind legislația siguranței rutiere din 2020.

Dincolo de performanțele din categoria sa, noua mașină se mândrește cu un nivel de consum și de emisie de primă clasă. Datorită sistemului HELE (High Emotions Low Emissions), consumul într-un mediu urban mixt se situează la nivelul de 11.8 l/km cu o emisie de CO2 de doar 275g/km.

Programul de Personalizare (Tailor Made)

Ferrari alege Frankfurt pentru a lansa și un nou serviciu, prezentând un stand dedicat Programului de Personalizare. Acesta oferă proprietarilor oportunitatea de a configura automobilulul după dorințele și caracteristicile pe care și le doresc.

Programul oferă clienților o gamă extinsă de ornamente textile și din piele, culori, finisaje si accesorii tehnice pentru un rezultat final inspirat din colecțiile clasice Ferrari și din competițiile auto. Selecția este disponibilă în 3 colecții inovatoare: Classica, Scuderia și Inedita – concepute special de către centrul de Stil Ferrari.

Atunci când se configurează o mașină nouă, clienții sunt ghidați de către designeri pe tot parcursul procesului de selecție, până în momentul livrării.

Programul Carrozzeria Scaglietti încă este deschis pentru clienți, cu opțiunile aferente de personalizare.

Gama Ferrari

Alături de 458 Spider se alinează întreaga gamă Ferrari, inclusiv 458 Italia, expresia maximă pentru o experiență de condus fără egal și de performanțe înalte.

Noul sistem de suspensie cu amortizoare magnetorologice îmbunătățește controlul, consolidând feedback-ul în cazul unui pilotaj sportiv.

Cu sistemului RACE activat – cu alte cuvinte, la cel mai înalt nivel de performanță, cu toate sistemele dinamice de control înca pornite – un sistem evoluat al transmisiei F1 cu dublu ambreiaj contribuie la o precizie fără egal în schimbarea vitezelor, în același timp existând și o accelerație mai rapidă la ieșirile din curbe, datorită controlului tracțiunii.

Un alt model prezentat la standul Ferrari este California, modelul cu motor V8 poziționat central-față, ce îmbină performanța, versatilitatea și plăcerea de a conduce. Modelul expus la Frankfurt este configurat cu un elegant ton dual Bianco Fuji, cu tavan Nero Daytona și interior Bordeaux.

Nu departe de California este expus revoluționarul FF, model cu 4 locuri ce vine pentru prima dată în istoria Ferrari cu un sistem de tracțiune integrală brevetat la Maranello. FF-ul combină un nivel de performanță, de siguranță și de confort fără precedent. La baza acestor rezultate se află noul motor de 660 CP, noul sistem de gestiune a suspensiilor (SCM) și spațiul interior foarte mare pentru o mașină de Grand Turism. Modelul 599 GTB este prezentat, de asemenea, la Frankfurt în configurația HGTE (Handling Gran Turismo Evoluzione), un pachet ce oferă performanțe extreme față de modelul de bază.

Nicio prezentare Ferrari nu ar fi completă fără un monopost de Formula 1, pentru a celebra echipa cu cele mai multe victorii din toate timpurie în categoria de vârf a competițiilor mondiale.

Bucuresti, 16.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *