free download 78 travel guides written by experts

Prezent in peste 12 tari din Europa, Q-Power pregateste parteneriate strategice

pentru extinderea internationala

Q-Power, linia de business a Grupului RTC ce reuneste activitati de productie si distributie a solutiilor pentru eficientizarea consumului de energie, intra in 2010 cu 12 reprezentante in Europa si pregateste 2 parteneriate strategice pentru deschiderea de noi unitati de productie in doua regiuni: Rusia si India.

«Desi 2009 a fost puternic marcat de criza, iar investitiile au scazut semnificativ, avemn feedback bun din piata. Avem negocieri in derulare cu mai mult de 20 mpanii din Romania pentru implementarea solutiei noastre QBox, iar in Europa suntem prezenti, prin parteneriate de distributie», declara Razvan Copoiu, CEO Q-Power.

Dezvoltarea capacitatii de productie a fost o prioritate a anului 2009, cand compania a investit in extinderea liniei de la Sibiu – astfel incat aceasta sa poata produce pana la 4000 de tuburi termice in fiecare luna – si ramane o prioritate si pentru anul in curs.

«In 2009, proiectul Q-Power de recuperare a caldurii din gazele arse la CET Oradea s-a situat pe locul 1 in lista aprobata de Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Conservare a Energiei – pentru acordarea de fonduri nerambursabile. Acest proiect poate fi considerat unul pilot pentru implementarile viitoare si intentionam sa il multiplicam si la alte centrale termice si termocentrale, cu atat mai mult cu cat putem accesa fonduri cu diferite procente nerambursabile din mai multe surse: FREE, ARCE, EEFF. In prezent, peste 500 de potentiali clienti de stat sau privati din Romania au instalatii termoenergetice care necesita imbunatatirea performantelor prin cresterea eficientei energetice», precizeaza CEO-ul Q-Power.

Cu investitii de milioane de euro, Q-Power reprezinta un start-up in domeniul eficientizarii proceselor de producere a energiei electrice si termice, punctul forte fiind legat de tehnologia propusa si de solutia tehnica. «Q-Box este unic si la fel de competitiv peste tot in lume. Are aplicabilitate foarte mare, iar dupa primul an de testare a diverselor piete am identificat mai multe domenii pe care ne vom concentra: de exemplu in Polonia si Turcia potentialul cel mai mare este in industrie, iar in tarile din fosta Iugoslavie si in Rusia ne concentram pe termocentrale. In momentul de fata analizam pietele din India si Rusia pentru construirea urmatoarei noastre unitati de productie, pe care o vom deschide anul viitor », precizeaza Razvan Copoiu.

Pentru 2010, obiectivele companiei sunt : realizarea de noi referinte in domeniul termocentralelor din Romania si incheierea unui parteneriat cu o firma locala de tip contractor general (EPC), dar si extinderea internationala si consolidarea unor parteneriate strategice cu investitori locali, ce pot sustine o crestere accelerata prin forte proprii – in special pentru alte zone decat Europa.

«Suntem printre aceia care, in ciuda crizei economice, au continuat sa investeasca in dezvoltare, si o vom face si in 2010. Prioritatea noastra pentru anul in curs este extinderea distributiei in Europa si alte zone precum America de Nord sau Orientul Mijlociu, precum si extinderea capacitatii de productie. In 2010 ne vom focusa pe Rusia si India, iar in etapa ulterioara sau in paralel, daca oportunitatile se concretizeaza, vizam America de Nord si Orientul Mijlociu. Varianta cea mai buna este un joint venture cu un partener local, care sa asigure o dezvoltare dinamica si independenta a afacerii», considera CEO-ul companiei.

Q-Power a incheiat 2009 – primul an de functionare a companiei – cu un rulaj de 2,3 milioane euro, cifra de afaceri estimata pentru 2010 fiind de 8,5 milioane euro. Q-Power vizeaza o acoperire globala in urmatorii 5 ani, care sa ii asigure o cifra de afaceri de 100 milioane euro in 2013.

Pentru investitia in afacerea Q-Power inaugurata in 2009, Grupul RTC a fost nominalizat in 2010 la categoria “Clean Business Award” in cadrul “Annual Investment Awards” organizat de Business Review. In aceeasi categorie au mai fost nominalizate: Coca-Cola HBC Romania; CEZ Group; Monsson Group.

Despre Q-Power

Q-POWER este una dintre cele 8 linii de business ale RTC Holding – unul din cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii din Romania.

Q-Power reuneste activitati de productie si distributie a solutiilor pentru eficientizarea consumului de energie. In prezent, Q-Power are 125 de aplicatii de recuperare de energie implementate sau in curs de implementare in Romania, Polonia, Ungaria, Turcia si Germania.

Detalii despre Aplicatia Q-Box

Aplicatia este bazata pe o tehnologie inventata in anii ’60 si folosita ulterior de NASA. In anii de inceput ai zborurilor spatiale, NASA in colaborare cu laboratorul stiintific din Los Alamos, a dezvoltat tubul termic.

La un satelit nerotativ, suprafetele expuse radiatiei solare se supraincalzeau, in timp ce suprafetele opuse ramaneau extrem de reci. Astfel, sistemele electronice deveneau nefunctionale. Tubul termic a fost solutia de egalizare a temperaturii. Tubul termic este un dispozitiv simplu, ce transfera rapid caldura de la un punct la altul prin evaporare si condensare alternativa.

Q-Pipe, produsul care intra in componenta aplicatiei distribuite de Q-Power, este un tub termic special. Principiul de evaporare si condensare se face in vid avansat, la 10(-8) Torr; astfel, transferul caldurii se realizeaza fara frecare, fara pierderi, fara aport extern de energie. Este cel mai eficient mod de transfer al caldurii cunoscut in prezent, de o mie de ori mai rapid decat un tub obisnuit din cupru si de opt mii de ori mai rapid decat un tub obisnuit din otel.

Q-Box, aplicatia formata din sute sau mii de tuburi Q-Pipe ce functioneaza ca un conductor termic perfect (pierderi de 0.01%), este o tehnologie care permite recuperarea eficienta a unei parti insemnate din caldura eliberata in atmosfera de catre cazanele industriale, cu investitii mici in raport cu economiile realizate.

In afara impactului deosebit asupra eficientizarii costurilor companiilor, solutia Q-Power are beneficii directe asupra reducerii emisiilor de CO2 eliberate in atmosfera – unul dintre principalii factori de poluare a mediului inconjurator.

Bucuresti, 09.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *