free download 78 travel guides written by experts

Preturi ridicol de mari la licitatie de birouri in Casa Presei Libere

Adunarea Generala a Clubului Roman de Presa a constatat faptul ca angajamentele Guvernelor Romaniei privind vanzarea cu sarcina a spatiilor detinute de stat in Casa Presei Libere au fost incalcate. In aceasta perioada, la preturi ridicol de mari, sunt scoase la licitatie birouri din acest imobil.

Acest demers s-a facut fara ca, in vreun moment, Primul Ministru, Secretariatul General al Guvernului sau RA APPS sa isi fi indeplinit promisiunile repetate in ultimii 8 ani, de toate echipele trecute prin functiile de conducere ale acestor institutii, de a consulta sau macar informa CRP privind intentiile concrete de vanzare a spatiilor.
 
Este, desigur, dreptul proprietarilor de a decide vanzarea spatiilor pe care le detin. Este, insa, cel putin ciudat modul in care angajamentele primilor ministri Nastase si Tariceanu nu sunt respectate de chiar subalternii acestora, cu exceptia, poate, a situatiei in care „angajamentele” nu erau decat expresia populismului gol de intentii reale.
 
Clubul Roman de Presa considera ca nu mai exista nicio baza pentru pastrarea denumirii „Casa Presei Libere” pentru imobilul cu pricina, avand in vedere nu doar faptul ca extrem de multe spatii sunt ocupate de institutii care nu au nicio legatura cu activitatea de presa (Bursa Romana de Marfuri, Consiliul Concurentei), dar si faptul ca intentiile explicite ale autoritatilor sunt sa vanda oricui isi permite un birou de 20 mp la peste 30.000 EURO (peste 1500 EURO/mp).

Bucuresti, 19.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *