Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Pretul mediu oferit de cumparatori:

1100 EUR/m2

Reţeaua CENTURY 21® publica cererile de cumparare sau inchiriere pe portalul www.century21.ro

Cea mai mare organizaţie din lume ce activează în domeniul imobiliar, Reţeaua CENTURY 21®, anunţă publicarea cererilor rezidenţiale de cumpărare sau închiriere, disponibile în baza de date comună a Reţelei.

Raportul publicat cuprinde cererile de cumpărare sau închiriere, numite lead-uri, generate de portalul de imobiliare www.century21.ro. Sunt incluse doar cererile rezidenţiale deschise în urmă cu maxim 6 luni, ce nu au fost tranzacţionate încă, dar care au fost alocate către agenţiile CENTURY 21® din Bucureşti şi Ploieşti.

Conform procedurii de gestiune a lead-urilor din cadrul Reţelei, cererile sunt validate de personalul CENTURY 21 România şi alocate prin sistemul de gestiune proprietăţilor şi a relaţiilor cu clienţii, Anytime CRM. Cererile sunt comunicate electronic agenţilor sau asociaţilor din Reţeaua CENTURY 21®, prin e-mail şi SMS, după caz.

Pentru 49% dintre lead-urile de cumpărare şi 45% dintre cele de închiriere s-au specificat limite de buget, reprezentând nivelul maximal al preţului sau chiriei oferite de către client. La data întocmirii raportului, 10 noiembrie 2009, existau circa 600 de cereri rezidenţiale deschise, din care peste 60% erau cereri încă nesatisfăcute de cumpărare, cu un buget estimat de peste 20 milioane de euro, iar peste 200 de cereri de închiriere însumau un buget de aproximativ 110.000 euro.

Aproximativ 3 din 4 cereri de locuinţe se înscriu, ca valori, în programul guvernamental “Prima Casă”. Cele mai căutate locuinţe sunt apartamentele cu 2 camere, reprezentând 45% din totalul cererilor disponibile, la un preţ mediu oferit de cumpărători de 65.500 euro pentru locuinţele de 2 camere din Bucureşti. Clienţii cu posibilităţi financiare mai mari doresc apartamente de 4 camere şi oferă un preţ de circa 130.000 euro pentru cele din capitală. “Până în prezent toate analizele se efectuau având la bază preţurile cerute de proprietari, cunoscute sub denumirea de cotaţii de vânzare. Este pentru prima oară în România când se publică cotaţiile de cumpărare, adică preţurile oferite de cumpărători”, a declarat domnul Gabriel Alexandru, vicepreşedintele CENTURY 21 România. „Preţul mediu oferit de cumpărătorii de locuinţe din Bucureşti este de 1.100 euro pe metru pătrat util, acesta variind între 1027 eur/m2 util, pentru garsonierele de 42 metri pătraţi utili, şi 1163 eur/m2 utili, în cazul apartamentelor de 3 camere cu suprafaţa de 80 de metri pătraţi utili” a adăugat dânsul.

Raportul se actualizează săptămânal şi se publică pe portalul www.century21.ro, la secţiunea Cereri imobiliare, accesibilă de pe pagina principală. Moneda de bază a acestui raport este EURO.

NOTĂ: Raportul poate fi descărcat de la adresa //www.century21.ro/files/cereri_imobiliare.pdf.

Bucuresti, 12.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *