metalshow

Pretul energiei electorale

Periculos. Din 2002 si pana in prezent, piata energiei este cutremurata de scandaluri interminabile in care sume ametitoare fac obiectul discutiilor liderilor politici. Traian Basescu cataloga acest system ca fiind “mafiot”. “Sunt baieti destepti, care iau de la hidro si vand la o anumita clientele energie electrica si baieti fara noroc in viata, care consuma numai de pe termo si de multe ori peste pretul pietei”, a spus Basescu. Tariceanu stie, dart ace. Are si el partea sa  de implicare directa. Acum il preocupa doar recastigarea increderii electoratului. Dar cine va plati pretul?

POLITICA

Scena politica, intre destructurare si restructurare

Incepem astazi un ciclu de analize dedicate situatiei si evolutiilor de pe scena politica romaneasca, la mai putin de doua luni de momentul anuntarii aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Situatia in care se gasesc toate partidele politice, parlamentare sau extraparlamentare, justifica pe deplin, credem noi, titlul generic al serialului: “Scena politica, intre destructurare si restructurare”.

Stolojan are dublul procentelor lui Tariceanu. Ce urmeaza?

CURS a dat recent publicitatii un sondaj de opinie cu procente previzibile, dar care nu pot sa socheze anumite partied parlamentare, in special pe liberalii premierului Calin Popescu Tariceanu. Sondajul realizat de CURS a.c. indica faptul ca Stolojan, daca si-ar lansa pe piata politica un nou partid liberal si ar participa la noile aleggeri parlamentare, ar avea un procent aproape dublu fata de cel pe care l-ar mai inregistra.

INTERVIU

Geoana a pus ochii pe ministeriabilii PSD

Mircea Geoana, liderul social-democrat, le-a promis colegilor de partid, la reuniunea cu alesii locali de la finalul saptamanii trecute, ca ministeriabilii PSD vor fi controlati de cineva din conducere, astfel incat nici sa nu o ia razna, nici sa se umfle in pene inainte de vreme.

ANCHETA

Dragoste pe bani

Ne-au scos ochii ani de zile cu europenismul si surplusul de democratie pe care il emana doar prin simpla lor prezenta. De 17 ani insa, ei nu fac altceva decat sa se prostitueze politic, sa vorbeasca contra cost in numele unor idealuri, au amagit o comunitate de aproape doua milioane de oameni cu vise irealizabile. Ei sunt liderii UDMR in toata splendoarea lor.

DOSAR

Pretul energiei electorale

Trecerea, incepand din aceasta iarna la un sistem de preturi diferentiat pentru energia termica furnizata populatiei prin sistem centralizat are drept ratiune stabilirea uneni politici tarifare bazate pe costurile reale ale fiecarui operator din sector. Practic, prin stabilirea unor preturi locale pentru energia termica se evidentiaza foarte clar costurile producatorilor

ECONOMIC

Polita RCA 2007, mai scumpa cu pana la 65%

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, valabila anul viitor, ii va cost ape romani cu aproximativ 50% mai mult . Nivelul indicat reprezinta insa o medie a pietei, dat fiind ca exista societati de asigurare care au ieftinit polita cu pana la 13%, dupa cum exista companii care au scumpit asigurarea cu pana la 65-67%.

EXTERNE

Lumea islamica detoneaza “bomba demografica”

In lumea contemporana, musulmanii au la dispozitie o arma decisive pentru reconfigurarea viitorului Europei- bomba demografica. Aceasta este concluzia unei analize realizate pentru publicatia electronica Serbianna.com de Ioannis Michaletos, memmbru al Agentiei pentru Cercetare si Informatii in Securitatea Informationala.

EVENIMENT

Parteneriat romano-elen, in domeniul chirurgiei plastice

La ora actuala, pe langa tehnologia moderna folosita, schimbul de experienta dintre specialistii romani si straini face ca reusitele din domeniul medical sa fie din ce in ce mai mari. Un exemplu in acest sens este colaborarea romano-elena in domeniul chirurgiei plastice.

CULTURA LIFE & STYLE

“Cablistii”, devoratorii drepturilor de autor

Traim inca intr-o lume pe dos. Acolo unde, in general, paradoxurile par sa devina litera de lege, iar legiuitorii vajnici sustinatori ai haosului. Intrebarea fireasca este cine isi doreste sa se joace de-a… oarba, sfidand normalitatea la care visam cu totii.

TENDINTE

DJ Project: “Un premiu la MTV- o buna sansa de a trece in uitare”

Asta seara, la Copenhaga se vor decerna Premiile MTV European Music. Favoritii din acest an sunt, in ordinea nominalizarilor obtinute, Red Hor Chili Peppers, urmati de Madona, Shakira, Nelly Furtado, Christina Aguilera, Kanye West si Muse.

Bucuresti, 2.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *