free download 78 travel guides written by experts

Prestashop castiga teren

Binecunoscuta deja in domeniul CMS-urilor open source dedicate developerilor din e-commerce, Prestashop a fost nominalizata anul aceasta la CMS Awards 2014 in categoriile Best eCommerce Solution for SMB si Best eCommerce Solution for Enterprise.

Prestashop este un sistem de tip open source bazat pe MySQL si PHP, creat pentru proiecte web de e-commerce de Igor Schlumberger si Bruno Lévêque. Lansat oficial in 2007, Prestashop inseamna in 2014 o echipa de peste 70 de developeri, designeri si profesionisti in domeniul e-commerce. Astazi exista peste 185.000 de magazine online active create cu ajutorul Prestashop, iar comunitatea numara peste 600.000 de membri si este in continua crestere. Permite plati online prin DirecPay, Google Checkout, Authorize.Net, Skrill, PayPal, PayPal Payments Pro (Direct) si alte cateva optiuni disponibile in pachetele platite.

Cota de piata Prestashop a cunoscut o crestere semnificativa in ultimele 12 luni de la un nivel de 0.35% inregistrat in septembrie 2013, la aproximativ 0.45% in luna septembrie a acestui an. Dintre versiunile lansate, cea mai populara este versiunea 1 folosita de 93.8% dintre site-urile care folosesc Prestashop, versiunile 2 si 3 fiind utilizate fiecare de cate 3.1% dintre website-urile create pe aceasta platforma, conform W3Techs.

Cresterea se datoreaza in mare masura atentiei pe care Prestashop o acorda comunitatii create in jurul platformei. In anul 2014 Prestashop a lansat versiunea 1.6.0.9, eveniment cu ocazia caruia a citat 69 de membri ai comunitatii care au ajutat la imbunatatirile aduse. In versiunea 1.6 utilizatorii au placerea de a regasi cateva optiuni disponibile in variantele anterioare doar in pachetele platite. Adaugarea lor in versiunea free se datoreaza tot solicitarilor comunitatii.
Printre principalii competitori cu care se luptă, se numără: osCommerce, zenCart, OXID eSales, Joomla (prin extensia Virtuemart), Drupal ( prin modulele Ubercart si Drupal Commerce, la categoria open source. Cu optiuni standard si avansate, Prestashop acopera toate sectiunile de baza de tipul Catalog Management, Product Display, Payment, Shipping, si Security si foloseste ca principale avantaje competitive backend office-ul care pune accent pe simplitate si utilizare intuitiva si plugin-uri updatate si imbunatatite permament in cadrul comunitatii.

Prestashop a anuntat la inceputul anului o infuzie de capital in valoarea de 9.3 milioane de dolari din partea XAnge Private Equity, Seventure Partners si Serena Capital, si se concentreaza in prezent asupra proiectelor de continuare a extinderii internationale. Pe 5 februarie 2014 a lansat proiectul social media Prestashop World Tour prin intermediul caruia 2 reprezentanti Prestashop calatoresc in 20 de orase din jurul lumii cu misiunea de a surprinde si intelege specificul local al activitatilor de e-commerce. Proiectul are bineinteles ca obiectiv cresterea notorietatii platformei web de origine europeana in tarile Asiei de Est si Oceaniei.

In momentul de fata deruleaza in paralel si programele de certificare Prestashop pentru partneneri autorizati sub titulatura de Web Agency Partners pe diverse niveluri de expertisa variind de la managementul bazelor de date si strategii si marketing e-commerce si pana la dezvoltarea de module si integrarea de componente third party tip ERP si CRM. In prezent Prestashop are parteneri autorizati in intreaga lume, din Australia, Mexic si Bangladesh, si pana in tari est-europene precum Polonia, Rusia si Romania.

Barbat in costum, imagine de pe Shutterstock

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *