Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Presedintii din Europa Centrala sprijina Nabucco intr-o scrisoare adresata presedintelui Aliyev

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH a salutat, miercuri, declarația de sprijin a președinților Austriei, Bulgariei, Ungariei și României, care a fost punctul central al scrisorii transmise de aceștia președintelui azer Ilham Aliyev săptămâna trecută. Scrisoarea a avut de asemenea susținerea Turciei, după cum a spus președintele austriac Heinz Fischer.

Președintele austriac a subliniat recent într-o conferință, un important avantaj al Nabucco, și anume capacitatea de a diversifica în mod real sursele de aprovizionare cu energie ale Europei Centrale și de Est, care depinde într-o mare măsură de importurile din Rusia. Președintele României, Traian Băsescu, a declarat de asemenea că Nabucco va aduce beneficii nu numai țărilor de tranzit ci și altor state, inclusiv Poloniei. Spre deosebire de alte opțiuni, Nabucco va transporta gaz din Regiunea Caspică spre terminalul strategic de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, de unde va putea apoi deservi piața europeană extinsă.

Reinhard Mitschek, directorul general al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, a declarat: “Această declarație de sprijin a președinților țărilor care vor fi traversate de Nabucco demonstrează că Nabucco este proiectul cu cel mai mare avantaj strategic pentru deschiderea Coridorului Sudic de Gaze. Sprijinul politic, alături de interesul puternic manifestat pentru procesul Open Season al Nabucco privind rezervarea de capacitate a conductei demonstrează că există o cerere considerabilă pentru gazul din Regiunea Caspică transportat prin Nabucco. Sprijinul Turciei, în calitate de important partener de tranzit al gazului caspic către Europa, reprezintă un avantaj-cheie. Rămânem încrezători că accesul la piață de neegalat oferit de Nabucco țărilor din Europa Centrală precum și celor din Balcani și Sud-Estul Europei asigură tranzitul gazului de la Șah Deniz în Europa via Nabucco. ”

Consorțiul Șah Deniz urmează să ia o decizie în cursul acestei luni referitor la gazoductul care va transporta gazul către Europa, prin Coridorul Sudic. Compania Nabucco este încrezătoare că a demonstrat faptul că Nabucco reprezintă cea mai bună opțiune pentru producători, transportatori precum și pentru cei peste 500 de milioane de consumatori din Europa.

VIENA / Bucuresti, 19.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *