metalshow

Presedintele Pottering cere participare mare la vot

în apropiatele Alegeri Europene din România

În urma vizitei oficiale pe care a efectuat-o în România în perioada 15-16 octombrie, Preşedintele Parlamentului European, Domnul Hans-Gert Pöttering, a declarat:

"Discuţiile cu liderii politici din România, din toate grupările politice, m-au convins că există o puternică dorinţă în ce priveşte continuarea reformelor şi a îmbunătăţirilor necesare, în special acum, după ce România a devenit Stat Membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007.
Primele alegeri Europene din România vor avea loc luna viitoare. M-am folosit de vizita mea în România pentru a cere cetăţenilor să participe la aceste alegeri în număr cât mai mare posibil. O participare mare la urne va consolida legitimitatea deciziilor luate la Bruxelles sau Strasbourg, o dată cu participarea viitorilor Deputaţi Europeni pe care îi vor alege românii. Aceste alegeri vor constitui punctul democratic culminant al aderării României la Uniunea Europeană, dat fiind că vor permite cetăţenilor să se asigure că interesele le sunt reprezentate.

Prin participarea la votul din 25 noiembrie, cetăţenii din România vor avea şansa să arate importanţa ţării lor ca Stat Membru al Uniunii Europene. Viitorul lor este viitorul nostru comun: viitorul nostru comun este Europa. Cer din nou cetăţenilor români să voteze pentru viitorul lor European".

Bucuresti, 18.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *