free download 78 travel guides written by experts

Presedintele Mozilla Europa vine pentru prima data in Romania la NetCamp

Unul dintre fondatorii si presedintele Mozilla Europe, Tristan Nitot, va sustine, in premiera pentru Romania, o prezentare in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului NetCamp, care va avea loc pe data de 3 decembrie la Howard Johnson Grand Plaza Hotel. Conferinta este organizata de Evensys in parteneriat cu Nokia si sponsorizat de Beko.

NetCamp se afla la cea de-a doua editie, prima bucurandu-se de un interes foarte mare din partea pietei de online din Romania, numarand inca de la deschidere peste 300 de participanti. NetCamp este totodata primul eveniment din Romania dedicat noilor strategii in dezvoltarea Internetului si isi propune sa raspunda la intrebarile pe care practicienii in domeniu le au privitor la noile oportunitati deschise de Internet.

Tristan a inceput colaborarea cu Fundatia Mozilla in 2001 si a contribuit, cu ajutorul Mozilla Europe, la traducerea Firefox in 48 de limbi. Blogul sau, Standblog.org, are o audienta medie zilnica de aproape 12.000 de cititori.

Inainte de a se alatura echipei de la Mozilla, Tristan a lucrat pentru Netscape si a fost, din 1997 pana in 2003, la conducerea departamentului de product marketing pentru Europa de Sud. Dupa aceasta perioada, Tristan a devenit “evanghelistul” tehnologic al Netscape, coordonand reprezentarea intereselor programatorului in Europa.

“Internetul este un lucru minunat pentru ca este deschis tuturor, oferind oricui sansa de a se face cunoscut. Eu il consider o resursa publica globala. Indiferent daca ne dorim sa pornim o afacere, sa construim o comunitate in jurul unui software, contribui la Wikipedia sau doar sa comentam pe un forum sau blog, nu ne trebuie decat un browser. Nu trebuie sa cerem voie nimanui. Internetul este deschis tuturor si trebuie sa avem grija sa-l pastram asa. “ a declarat Tristan Nitot.

Organizatia Mozilla Europa este afiliat international al Fundatiei Mozilla, creatorul Firefox, cel mai cunoscut produs Mozilla si al doilea cel mai folosit browser din lume, cu peste 19% din cota de piata. Versiunea Firefox 3.0 s-a bucurat de un succes fenomenal inca de la lansare: browserul a fost descarcat de peste 8 milioane ori in primele 24 de ore, stabilind astfel un record mondial.. In afara de Firefox, Mozilla se ocupa cu dezvoltarea si promovarea clientului de email Thunderbird si varianta pentru platforma mobila a Firefox, care va fi lansata in prima jumatate a anului 2009.

Firefox este tradus in 32 de limbi europene si se bucura de 30% din cota de piata in Europa. In Romania, peste 30 % dintre utilizatorii de Internet folosesc Firefox. Site-ul oficial Mozilla Europe este www.mozilla-europe.org/ro.

Mozilla este o comunitate globala dedicata dezvoltarii de produse si tehnologii gratuite si cu sursa libera care sa imbunatateasca experienta pe Internet a oamenilor de pretutindeni. Procesul de dezvoltare a produselor este disciplinat, transparent si deschis pentru colaborari si se desfasoara sub egida Fundatiei Mozilla.

Infiintata in ianuarie 2004 de contribuitori la Mozilla din mai multe tari europene, Mozilla Europe promoveaza, programeaza si contribuie la proiectul de software cu sursa libera Mozilla.

“Prezenta unei companii puternice precum Mozilla consolideaza cea de-a doua editie NetCamp pe piata locala de evenimente, ca fiind o conferinta de referinta in acest sector. Mai mult decat atat, toate subiectele abordate in cadrul prezentarilor (oportunitatile deschise de Internet si noile mijloace media, modalitatile de masurare a impactului media sau oportunitatile si problemele la care sunt expuse companiile cat si concepte de actualitate precum cel de web 2.0.) vor fi discutate din punctul de vedere al noului context economic in care ne aflam, si al dificultatilor cu care se confrunta mediile de comunicare, ceea ce confera evenimentului un plus de actualitate si aplicabilitate”, afirma Cristian Manafu, Managing Partner, Evensys Consult.

Evenimentul asteapta participarea practicienilor locali si regionali din sfera Internetului, telecom, software, media sau advertising, precum si a celor interesati de oportunitatile de dezvoltare oferite de mediul online. Alaturi de Tristan Nitot, evenimentul se bucura de participarea lui Alexandre Almajeanu (Founder, Gentica), Alexis Bonte (Co-Founder & CEO, Erepublik.ro) si Jan Vichr (Board Member, Swiss Venture).

In cadrul Netcamp va fi organizat si Net Start-Up, primul concurs de idei si proiecte dedicate exclusiv Internetului si Mobile Internetului. Proiectele trebuie sa abordeze teme precum Content Websites, Online Applications, Mobile Applications, User Generated Content Websites sau eCommerce Sites.

Pentru mai multe detalii legate de evenimentul NetCamp precum si despre concursul Net Start-Up puteti accesa site-ul www.netcamp.ro.

Bucuresti, 13.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *