free download 78 travel guides written by experts

Presedintele Klaus Iohannis, despre o campanie electorala atipica

Dupa succesul volumului de debut Pas cu pas, vandut în doar cateva luni în peste 130.000 de exemplare, Presedintele Romaniei Klaus Iohannis lanseaza o noua carte în cadrul Salonului International de Carte Bookfest (Bucuresti, 20-24 mai 2015).

Astfel, sambata, 23 mai, începand cu ora 15.00, publicul Bookfest este invitat la standul Curtea Veche Publishing pentru a afla de la Klaus Iohannis cum evalueaza actualul Presedinte principalele momente ale campaniei prezidentiale de anul trecut si primele zile ale mandatului de Presedinte, din paginile volumului Primul pas.

"Îmi exprim speranta ca aceasta carte nu va starni doar curiozitatea oamenilor politici si a analistilor, ci ca fiecare cititor va gasi în ea macar un segment interesant. Este vorba, în fond, despre momente, decizii si transformari ce au hotarat situatia politica actuala, care ne priveste pe toti. (…)

Campania din 2014 a avut o dinamica foarte atipica si a fost minata de cateva abuzuri si scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval. O privire asupra acestor bruiaje din toamna electorala a lui 2014 pune în lumina vulnerabilitati ale legislatiei si tare ale comportamentului politic, general acceptate, pana acum, ca parte integranta a vechiului mod de a face politica. Cred ca analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toti mai atenti la ceea ce înseamna valori democratice, integritate si, nu în ultimul rand, respect pentru adversar.

Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebanuita pe care au demonstrat-o în noiembrie 2014, cartea Primul pas le este dedicata celor peste 6 milioane de romani care au crezut în acest mod nou de a face politica si mi-au dat voturile lor." – (Klaus Iohannis în introducerea volumului Primul pas, în pregatire la Curtea Veche Publishing)

Bucuresti, 30.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *