free download 78 travel guides written by experts

Presedintele interimar al Republicii Moldova in vizita la Tabara de vara “Kids Radio”

Tabara de vara "Kids Radio" din Eforie Sud a primit, sambata, 14 august, vizita presedintelui interimar al Republicii Moldova, domnul Mihai Ghimpu, si a secretarului de stat Eugen Tomac, seful Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni. Cei doi oaspeti au vizitat un grup de 300 de elevi din Republica Moldova, copii cu rezultate deosebite la invatatura sau provenind din zone afectate de inundatii, prezenti in tabara prin parteneriatul intre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni si Ministerul Educatiei din Republica Moldova.

Seful statului moldovean a fost intampinat de mascota verii Kids Radio – pisoiul Garfield- si de formatia El Negro care a sustinut si un scurt recital. In cadrul vizitei, Mihai Ghimpu i-a sfatuit pe copii sa se implice in programele derulate de Radio Romania, pentru a reveni in Republica Moldova cu un bagaj spiritual mai bogat. Pe de alta parte, oficialul moldovean este convins ca programul "Tabara de vara Kids Radio" ii va ajuta pe cei mici sa mai uite de necazurile din tara lor si a multumit autoritatilor romane pentru sprijinul acordat in vederea reabilitarii caselor din zonele inundate din Republica Moldova.
 
In urmatoarele zile, copiii din tabara de la Eforie Sud vor beneficia de un program special asigurat de Radio Romania, prin Kids Radio si Directia pentru Tineret Constanta.
 
Tabara de vara "Kids Radio" isi propune sa le ofere copiilor o alternativa cultural-educativa si de divertisment, astfel incat taberele sa se transforme dintr-o simpla destinatie, intr-un spatiu unde ei invata, isi dezvolta abilitatile artistice si de comunicare.

Programul se deruleaza in 3 tabere aflate pe litoralul Marii Negre: "Luminita" (Eforie Nord), "New Paradise" (Eforie Sud) si 2 Mai si presupune emisie live online la Kids Radio si Radio3Net "Florian Pittis" (Matinal, Patratul, Neatza’n zambet), la care se adauga workshop-uri (Micul Jurnalist, Sanitarii priceputi, Terapie prin arta), rugby tag pe plaja, fotbal si volei, spectacole (cu pisoiul Garfield, cu clovnii Meme, Zeze si Lele de la Televiziunea Romana), concerte folk, rap, hip-hop si dance, Kids Radiodiscoteca si spectacole de dans.
 
Jurnalul Taberei, cu istoriile zilnice, scrise, fotografiate si filmate, se gaseste pe www.kidsradio.ro si este preluat de Jurnalul National online. Ca noutate, de la Tabara "Luminita", prin intermediul unor transmisiuni in direct pe www.radio3net.ro, parintii isi pot urmari copiii deruland activitati pe plaja.

Sub sloganul "Copiii nu sunt minicetateni cu minidrepturi", programul "Tabara de vara Kids Radio" este la a doua editie, dupa ce anul trecut a fost formulat ca urmare a recomandarilor Comitetului ONU, cand Romania a prezentat raportul de tara privind situatia copiilor.

Bucuresti, 16.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *