Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Preocuparea Volkswagen pentru sistemul performant de stocare a energiei

Parteneriat dinamic între concernul Volkswagen şi Sanyo

Volkswagen îşi uneşte forţele cu Sanyo, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea bateriilor reîncarcabile, pentru a lucra la un nou şi extrem de eficient sistem de stocare a energiei, bazat pe tehnologia lithiu-ion.

“Obiectivul” nostru în viitor, precizează Prof. Martin Winterkorn, CEO al Concernului Volkswagen, “va fi concentrat pe crearea autovehiculelor electrice alături de cele mai eficiente motoare pe combustie. Electrificarea reprezintă singurul mijloc pentru a ne asigura mobilitatea în viitor.

Aceasta implică regenerarea energiei. Intreaga idee nu poate fi pusă în aplicare atâta timp cât nu dispunem de sisteme puternice de stocare a energiei şi fără ca funcţionarea autovehiculului să fie în concordanţă cu cerinţele clienţilor. Această cooperare reprezintă un pas important pentru noi.”, a adaugat Winterkorn.
Condusul fără emisii poluante, în mod integral electric, este deja posibil, însa doar la viteze limitate şi pe distanţe scurte.

Acest lucru face mai importantă dezvoltarea unor acumulatori noi cu capacităţi, dimensiuni şi costuri ce le va permite integrarea mai eficientă în automobilele de mâine. Tehnologia lithiu-ion, implementată cu success în electronice, are potenţialul de a satisface şi în particular sistemele de tracţiune ale vehiculelor cu motor.

În martie 2008 la Salonul Auto de la Geneva, Volkswagen a prezentat conceptul hibrid Golf TDI, demonstrând potenţialul pentru reducerea energiei combinând tehnologia diesel, motorul electric şi transmisia DSG cu şapte trepte.
Conceput ca un puternic vehicul full-hibrid, Golf-ul TDI Hibrid poate rula folosind motorul cu combustie sau folosind combinaţia între motorul TDI şi cel electric.Concernul Volkswagen speră să poata oferi tehnologia lithiu-ion în producţia autovehiculelor din 2010.

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – , asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
– piese de schimb din stoc sau la comanda.

Wolfsburg, 02.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *