metalshow

Premium: 20% dintre cumpărători investesc în apartamente pentru a le închiria

O pondere de 20% din cumpărătorii Premium North Lane şi Premium Regie îşi achiziţionează apartamentul cu scopul de a-l închiria, potrivit dezvoltatorului ansamblurilor rezidenţiale.

Nivelul redus al dobânzilor la depozitele bancare, care se apropie de zona negativă, dar şi o sporire a gradului de cultură financiară a românilor a făcut ca numărul bucureştenilor interesaţi să-şi investească economiile în imobiliare să crească puternic în ultimii doi ani.

Compania prevede că numărul cumpărătorilor care achiziţionează apartamente în blocuri noi pentru a le închiria va creşte cu circa 30% în următorii 2-3 ani.

“Dacă, până acum, zona preferată de clienţii care doresc să închirieze apartamentul cumpărat era în nordul Bucureştiului, datorită apropierii de zona marilor corporaţii, de aeroport şi de DN1, acum, ei sunt tot mai interesaţi de zona Grozăveşti-Regie. Pe lângă faptul că se află în zona renumită dintotdeauna ca fiind una studenţească, pe lângă beneficii legate de apropierea de centrul Bucureştiului, aici va fi construit un complex de clădiri de birouri imens, ceea ce va şi creşte preţurile în zonă”, a spus Marius Nicola, director general al Conlux Development, dezvoltatorul ansamblurilor rezidenţiale Premium Regie şi Premium North Lane.

Preţul de închiriere în zona de nord a Bucureştiului se situează în prezent în jurul valorii de 10 euro pe metru pătrat în cazul unui apartament mobilat şi utilat, de la circa 8 euro pe metrul pătrat în urmă cu doi ani, potrivit datelor Premium. Preţurile de închiriere în zonă vor creşte în continuare, pe fondul creşterii cererii, a apetitului populaţiei pentru investiţii imobiliare, dar şi ca reacţie a avansului construcţiilor noi în exteriorul Capitalei, dezvoltatorii depărtându-se din ce în ce mai mult de punctele de interes, pe măsură ce terenurile devin din ce în ce mai puţin disponibile.

În zona Grozăveşti-Regie, preţul de închiriere al unui apartament mobilat dintr-un bloc nou este de circa 8 euro pe metrul pătrat, preţul fiind unul redus şi în cazul achiziţiei, comparativ cu zona de nord a Capitalei. Avantajul este faptul că, în următorii doi ani, cererea de apartamente în zonă va creşte vertiginos preţul chiriilor, acestea urmând să ajungă la un nivel de 12-15 euro pe metru pătrat.

“Datele sunt certe. În prezent, zona Grozăveşti-Regie este una dintre cele mai profitabile pentru investiţii pe termen lung. Mari companii internaţionale au anunţat că vor dezvolta proiecte aici, deci, preţurile vor exploda în următorii doi ani”, a adăugat Nicola.

Dezvoltatorul Premium North Lane, Conlux Development, are o experiență bogată în domeniul imobiliar. Conlux Development a construit ansamblul rezidenţial Green Arcades (complex de 10 vile în Herăstrău), blocurile de apartamente din apropierea Satului Francez (Cotruş 59, Virgil Madgearu 22, Danielopol 34), Premium North Lane (complex rezidenţial de 6 blocuri – 370 de apartamente – din zona pădurii Băneasa, Bd. Apicultorilor nr. 10, 12, 38A, 56, 70, Şos. Gh. I. Siseşti nr. 225 C) şi complexul Premium Regie, aflat în curs de finalizare.

Premium Regie este un complex rezidențial aflat în constructie, prin care dezvoltatorii au adus un nou concept în imobiliarele din România: apartamentele care își păstrează calitatea și valoarea în timp. Dezvoltatorul promite că ansamblul rezidențial va rămâne în picioare la cutremure de peste 8 grade Richter, și, în același timp, va fi de neclintit în fața unor eventuale seisme în imobiliare, proprietarul având posibilitatea de a revinde proprietatea la aceeași valoare sau chiar la una mai mare.

Într-o oază de linişte din nordul Bucureştiului, lângă pădurea Băneasa şi lacul Herăstrău, complexul Premium North Lane, oferă locuinţe de lux, mobilate, potrivite pentru mutare imediată sau investiţie sigură. Premium North Lane a fost construit pentru segmentul cel mai activ al populaţiei Capitalei, oferind acces facil către Aeroportul Henri Coandă şi către DN1. Astfel, locaţia este perfectă pentru oamenii de afaceri, aproape de zona de corporaţii din nordul Capitalei, de ieşirea din Bucureşti, oferindu-le totodată acces la avantajele oraşului, dar şi posibilitatea de a evada, oricând, din tumultul specific unei metropole. 

Fondul de investiţii CA Immo a început construcţia unui centru de birouri format din două turnuri de 12 şi 16 etaje la intersecţia Bulevardului Splaiul Independenţei cu Şoseaua Orhideelor, lângă căminele din Regie, lucrarea urmând să fie finalizată în 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *