metalshow

Premiul Mentor pentru excelenta in educatie

Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România lansează Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie. Premii a câte 8000 de lei vor fi acordate unui număr de zece profesori şi antrenori care au avut o contribuţie esenţială în lansarea cu succes a unor copii şi tineri talentaţi din domeniul sportului, artelor sau ştiinţelor.

Nominalizările pot fi făcute de orice persoană iar câştigătorii vor fi selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei pentru Comunitate în februarie 2011.
 
”În 2010, MOL România a finanţat pentru a cincea oară programul de promovare a talentelor “Pot ajuta?”. Pe parcurs, ne-am dat seama cât de important este rolul profesorilor şi antrenorilor în susţinerea tinerelor talente. De cele mai multe ori însă, numele lor nici nu este menţionat” – a declarat Szabolcs FERENCZ, Country Chairman MOL România.

”Pe 30 iulie vom publica rezultatele programului de promovare a talentelor – Pot ajuta? – şi ne-am gândit că acesta este momentul oportun pentru lansarea acestui premiu. În această perioadă, atât tinerele talente cât şi profesorii şi antrenorii lor accesează site-ul nostru pentru a afla lista câştigătorilor, deci informaţia ajunge la ţintă cu siguranţă” – a declarat Árpád GAZDA, preşedintele Fundaţiei Pentru Comunitate.

Mai multe detalii referitoare la programul “Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie” sunt disponibile accesând site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro .

În cadrul celor cinci ediţii ale programului de promovare a talentelor „Pot ajuta?” au beneficiat de sponsorizări pentru achiziţionare de echipament şi instrumente sau pentru deplasări la competiţii 780 de tineri talentaţi din România. Valoarea totală a sponsorizărilor a fost de 260.000 EUR. Printre câştigători se numără Anamaria Tămîrjan, membră a echipei de gimnastică feminină medaliată cu bronz la jocurile olimpice, Bernadette Szőcs, actualul leader în clasamentului mondial al jucătoarelor de tenis de masă cu vârsta de 15 ani, Vasile Ghilea, una dintre speranţele tenisului românesc, precum şi tânărul violonist Francesco Ionaşcu şi trupa de teatru Osono.

Bucuresti, 28.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *