free download 78 travel guides written by experts

Premiile “Off-Roader of the Year”: modelele BMW X au dominat topurile

realizate de cititorii revistei Off Road

Cu calităţi specifice plăcerii condusului, tehnologie superioară de transmisie integrală şi un stil ce denotă putere, modelele BMW X au ocupat o poziţie înaltă în clasele pe care le reprezintă. Recent, atracţia unică a acestui concept, acum cu rezultate remarcabile în patru segmente diferite ale pieţei, a primit o nouă confirmare în cel mai recent sondaj efectuat în rândul cititorilor revistei germane Off Road. BMW X5 a fost votat "Off-Roader of the Year" în segmentul "Luxury SUV", în timp ce BMW X1 şi BMW X6 au ocupat prima, respectiv a doua poziţie în categoria modelelor crossover, iar BMW X3 a obţinut locul secund în clasa SUV.

Obţinerea acestui rezultat remarcabil a fost un premiu special pentru cel mai nou venit în gama modelelor BMW X – cu lansarea încă în desfăşurare, BMW ActiveHybrid X6 a primit Premiul Eco pentru transmisia inovatoare. Primul model complet hibrid din gama BMW utilizează o combinaţie deosebit de inteligentă între motorul cu combustie internă şi transmisia electrică, un sistem care maximizează atât performanţele, cât şi eficienţa. Acest nou succes în sondajul efectuat în rândul cititorilor revistei Off Road continuă seria de performanţe BMW din anii anteriori.

Premiul "Off-Roader of the Year", care este decernat pe baza voturilor unor cititori foarte avizaţi, a fost acordat pentru prima dată în 1982. Anul acesta, cititorii au avut de ales între 97 de modele care au acoperit opt categorii.

Locul întâi obţinut de BMW X5 în categoria "Luxury SUV" este o nouă dovadă că acest concept Sports Activity Vehicle – un segment al cărui pionier este marca BMW încă din 1999, când a fost lansată prima generaţie – rămâne un favorit principal. Combinaţia manevrabilităţii sportive pe şosea şi a tracţiunii sigure pe drumurile dificile a fost un mare atu încă de la început. Datorită tracţiunii integrale inteligente BMW xDrive, motoarelor puternice şi eficiente şi interiorului care este echipat flexibil, dar şi luxos, actualul BMW X5 este şi mai potrivit să stabilească standardele în segmentul său.

La categoria "Crossover", primul şi al doilea loc au fost obţinute de BMW. După o dispută internă, învingătorul de anul trecut, BMW X6, a fost devansat pe locul secund de fratele său mai mic, BMW X1, care a fost lansat pe piaţă în urmă cu numai cinci luni. BMW X1 a impresionat prin manevrabilitatea sportivă, interiorul versatil şi eficienţa neegalată pentru un automobil din această clasă. Cel mai eficient model X1 este BMW X1 sDrive18d, care atinge un consum mediu de combustibil de 5,2 litri/100 km în ciclul de testare EU, rezultate care îl recomandă ca cel mai eficient model din segment. Standardele remarcabile de siguranţă ale modelului X1 au primit cel mai înalt calificativ, cinci stele, la testele de impact Euro NCAP.

În primăvara anului 2010, trei motoare noi vor completa gama, o dată cu apariţia noului model de intrare în gamă BMW X1 sDrive18i şi cel cu şase cilindri din echiparea versiunii BMW X1 xDrive25i şi modelele BMW X1 sDrive18d şi xDrive18d. Gama X1 va cuprinde trei propulsoare pe benzină şi tot atâtea diesel.

În acelaşi timp, impactul produs de BMW X6 rămâne la fel de puternic. Primul model Sports Activity Coupé din lume furnizează plăcerea condusului atât de specifică pentru BMW într-o formă unică. Agilitatea, direcţia excelentă, stabilitatea şi tracţiunea au fost duse la un nou nivel – în parte datorită Dynamic Performance Control (Control Dinamic al Performanţei), o tehnologie care a fost lansată cu acest model.

În timp ce sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive – controlat electronic – repartizează puterea într-un raport variabil cursiv între puntea faţă şi cea spate, în funcţie de condiţiile de condus, DPC realizează aceeaşi funcţie între roţile spate. BMW X6 combină dinamica remarcabilă cu o eficienţă impresionantă, care va fi impulsionată suplimentar de o gamă revizuită de motoare cu începere din primăvara anului 2010. La momentul lansării noilor variante de propulsoare, BMW X6 xDrive30d va stabili noi standarde de consum, cu o putere de 180 kW/245 CP oferită de un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie şi un consum îmbunătăţit de 7,4 litri/100 kilometri în ciclul de testare EU.

De asemenea pionier al segmentului său, BMW X3 a impresionat prin manevrabilitatea neîntrecută şi prin tracţiunea excelentă pe terenurile dificile. Popularitatea sa de durată a jucat un rol important în introducerea unor noi grupuri-ţintă spre beneficiul sistemului inteligent de transmisie integrală xDrive. Locul secund obţinut de BMW X3 în categoria SUV reflectă popularitatea ridicată de care BMW X3 continuă să se bucure în segmentul său, acum extins semnificativ.

Acest model, care a acumulat numeroase premii pentru fiabilitatea şi siguranţa remarcabile, dispune acum de o gamă de trei motoare pe benzină şi patru variante diesel, cu o putere cuprinsă între 105 kW/143 CP şi 210 kW/286 CP. Modelul de bază al gamei, BMW X3 xDrive18d, se poate mândri cu o eficienţă exemplară, cu un consum mediu al combustibilului în ciclul de testare EU de 6,2 litri/100 km.

Bucuresti, 08.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *