metalshow

Premiile Holcim pentru Constructii Durabile debuteaza pe 1 iulie si aduc castiguri

de 2 milioane de dolari

Cea de-a treia ediţie a competiţiei Holcim Awards for Sustainable Constructions (Premiile Holcim pentru Construcţii Durabile) se deschide oficial pentru înscrieri din 1 iulie 2010. Arhitecţi, constructori, ingineri, designeri, planificatori urbani şi alţii, profesionişti sau studenţi din întreaga lume şi din România, vor intra în competiţia Holcim Awards, concurând pentru câştigarea premiilor în bani în valoare totală de 2 milioane de dolari. Data limită a înscrierii proiectelor este 23 martie 2011.

Competiţia de idei şi proiecte Holcim Awards reprezintă o importantă acţiune iniţiată de Fundaţia Holcim pentru Construcţii Durabile. Concursul vizează proiecte care aduc soluţii tehnologice, de mediu, socioeconomice şi culturale pentru construcţiile la nivel local, regional şi global. Holcim Awards recunoaşte orice contribuţie adusă în domeniul construcţiilor durabile –
indiferent de anvergură – în arhitectură, peisaj şi design urban, inginerie mecanică şi civilă şi discipline conexe.

„Îi susținem şi îi încurajăm pe arhitecții, proiectanții şi studenții români la facultățile de specialitate să participe la această competiţie de mare anvergură. Talentul specialiștilor români are nevoie de o recunoaștere precum cea pe care o poate aduce Holcim Awards. Premiile substanțiale pe care acest concurs le oferă proiectelor inovatoare sunt de asemenea o motivație suplimentară. Echipa Holcim şi-a propus să fie alături de toţi cei care vor dori să se înscrie în competiţie – de aici disponibilitatea noastră permanentă pentru a oferi sprijin şi ajutor de specialitate,” a declarat Markus Wirth, Director General Holcim Romania.

Holcim Awards are două categorii. Prima categorie e deschisă participanților de orice vârstă pentru proiecte mature la un stadiu avansat de design şi cu o mare probabilitate de execuție. Cea de-a doua categorie, denumită „Next Generation”, e deschisă pentru proiecte şi viziuni conceptuale, în stadii incipiente de design sau cu o mică probabilitate de execuție.

Holcim Awards 2010 debutează la 1 iulie, iar proiectele pot fi înscrise până la data de 23 martie 2011. Concursul se desfășoară într-o fază regională preliminară, urmată de o etapă globală. În prima fază, primele 3 proiecte clasate la nivel continental se vor decide în 2011 şi vor accede la faza globală a competiţiei, organizată în 2011-2012. Evaluarea tuturor proiectelor din Holcim Awards se face de către jurii compuse din personalități ale mediului universitar de specialitate, ale domeniului arhitectural şi de construcţii.

Înscrierea proiectelor în concurs se face prin intermediul website-ului oficial – www.holcimawards.org. Acesta este locul unde sunt disponibile informații suplimentare despre competiţie, criterii de jurizare, proiecte anterioare, dar şi, în egală măsură, informații utile cu privire la domeniul construcțiilor durabile şi al tendinţelor în arhitectură şi în domenii conexe.

Competitia Holcim Awards este organizată în parteneriat cu universităţi tehnice de renume din întreaga lume. Institutul Elveţian Federal de Tehnologie, Zurich (Elveţia) conduce Centrul de Competenţă Tehnică (TCC) al Fundaţiei Holcim. Alte universităţi partenere care organizează jurii independente sunt: Şcoala Superioară de Arhitectură Casablanca (EAC), din Casablanca, Maroc; Institutul de Tehnologie Massachusets (MIT), din Cambridge SUA; Universitatea Tongii, din Shanghai, China şi Universitatea Iberoamericană (UIA) din Mexico City, Mexic. În ediţia anterioară, desfăşurată în perioada 2007-2009, juriile Holcim Awards au evaluat aproximativ 5000 de proiecte propuse spre realizare în 120 de ţări.

Bucuresti, 01.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *