metalshow

Premiile Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania, editia a 7-a

Marti, 16 decembrie a.c., la Hotelul Tulip Inn Bucharest City, Sala Rotterdam, incepand cu orele 15.30 va avea loc ceremonia de decernare a premiilor „Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania”. Evenimentul este organizat de Federatia Forumul Donatorilor din Romania si Petrom SA in calitate de sponsor principal. Ceremonia celei de-a 7-a editii a galei va fi prezentata de dna Mona Nicolici.  

La aceasta editie a concursului „Cele mai Bune Rapoarte Anuale” realizate de ONG-uri s-au inscris 40 de organizatii neguvernamentale. In cadrul concursului se acorda 9 premii si diplome speciale pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mari (cu buget peste 100.000 Euro), pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri  medii (cu buget intre 21.000 euro si 99.999 Euro), pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mici (cu buget sub 20.000 Euro), premiul pentru raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat, pentru organizatii de mediu, pentru originalitate si fundatii corporatiste.

Premiile vor fi acordate de Leadership Development Solutions (1000euro), Raiffeisen Bank Romania (800euro), Fundatia Alexandrion (500euro), Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat (500euro), Eurosucces (300euro), Progarmul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (500 euro).

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul ceremoniei ce va reuni reprezentanti ai ambasadelor, finantatorilor, companiilor private, sectorului neguvernamental, oficialitati si presa.

Jurizarea rapoartelor inscrise in concurs s-a facut de catre o echipa formata din Costel Slave – Eurosucces Consulting SRL, Andreea Rotaru – Fundatia Alexandrion, Monica Loloiu – reprezentata Comisia Europena in Bucuresti, Cristina Rigman – ProVobis, Aurelia Grigore – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Prin lansarea concursului în anul 2002, Forumul Donatorilor din Romania doreste sa sustina un proces menit sa incurajeze o buna practica in randul organizatiilor neguvernamentale din Romania – cea a rapoartelor anuale ca instrumente pentru transparenta si responsabilitate.

În anii precedenţi ceremoniile de acordare a premiilor au fost găzduite de Ambasadorul Statelor Unite, dl. Michael Guest, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene, dl. Jonathan Scheele, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României şi Alteţa Sa Principele Radu de Hohenzollern – Veringen (2004), Excelenaţa Sa, Dl. Traian Băsescu, preşedintele României, Ambasadorul Marii Britanii, dl. Robin Burnett la reşedinţele domniilor lor si Consiliul Judetean Sibiu.

Bucuresti, 15.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *