free download 78 travel guides written by experts

Premierea celui mai bun film documentar pe tematici legate de munca

Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA) acordă pentru prima dată Premiul Locuri de Muncă Sănătoase celui mai bun film documentar pe teme legate de muncă. Premiul, în valoare de 8.000 de Euro, va fi înmânat la Cea de-a 52 a Ediţie a Festivalului de Film Documentar şi de Animaţie Leipzig (DOK Leipzig).
Dr. Jukka Takala, Directorul EU-OSHA subliniază importanţa creării unor locuri de muncă mai sigure, mai sănătoase şi mai productive în Europa. “În fiecare an, în Uniunea Europeană milioane de oameni suferă accidente sau afectarea serioasă a sănătăţii la locul de muncă. Este misiunea noastră să promovăm cultura de prevenire a riscului. Din acest motiv, sprijin în totalitate Premiul pentru Locuri de Muncă Sănătoase ce atrage atenţia asupra acestei importante tematici ”.

Prin acest premiu se aduce recunoaştere unui film documentar axat pe fiinţa umană aflată într-o lume a muncii în continuă schimbare. Care sunt rezultatele fizice şi psihice ale tranziţiei economice? Ce se întâmplă cu aceia care nu pot ţine pasul cu această nouă lume a muncii? Cum afectează globalizarea drepturile lucrătorilor? Cum se poate face faţă unui număr din ce în ce mai mare de lucrători migranţi?

Filmele nominalizate pentru Premiul Locuri de Muncă Sănătoase sunt alese din cele aproximativ 1800 de documentare trimise în cadrul DOK Leipzig în fiecare an.  Festivalul este dedicat filmelor care promovează pacea şi demnitatea, declară directorul festivalului, Claas Danielsen, care salută premiul EU-OSHA : “Conform tradiţiei, DOK Leipzig are un interes crescut pentru problematica socială relevantă pentru societate. De aceea tematicile referitoare la “muncă” vor fi întotdeauna pe agenda noastră. Într-o lume aflată în schimbare si globalizare rapidă, temele legate de muncă constituie astăzi subiecte importante pentru numeroși producători de filme din domeniul social. Sunt încântat că premiul EU-OSHA va oferi festivalului DOK Leipzig şansa de a sprijini filmul documentar într-un domeniul important al discursului social ”. 

Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a fost creată de Uniunea Europeană pentru sprijini nevoile de informare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Cu sediul la Bilbao, Spania, Agenţia are ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor de muncă prin stimularea fluxului de informaţii tehnice, ştiinţifice şi economice între toţi cei implicaţi în problemele de securitate şi sănătate în muncă. //osha.europa.eu

Locuri de muncă sănătoase (Healthy Workplaces) este cea mai extinsă campanie dedicată securităţii şi sănătăţii în muncă, organizată în toate Statele Membre UE şi nu numai, pentru promovarea unui management eficient al riscului. Campania se desfăşoară sub sloganul “Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere.” Peste 40 de organizaţii europene multinaționale, sindicate, patronate, ONG-uri susţin EU-OSHA pentru a disemina mesajul şi a îmbunătăţii condiţiile de muncă ale tuturor europenilor. //hw.osha.europa.eu

DOK Leipzig, cel mai mare festival german şi al doilea ca mărime în Europa va lansa cea de-a 52 a ediţie a sa cu programe atractive în fiecare dintre secţiunile dedicate. Fidel propriei tradiţii “Fereastra spre Lume”, festivalul prezintă publicului peste 50 dintre cele mai noi şi mai reuşite filme documentare şi de animaţie din peste 50 de ţări în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2009 la Leipzig. Ceremonia de premiere va avea loc pe data de 31 octombrie 2009 la Leipzig, Germania.
//osha.europa.eu/en/campaigns/hw2008/Film-Award

Bucuresti, 04.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *