free download 78 travel guides written by experts

Premiera: vernisaj de arta online si offline

Începând cu 16 februarie, lucrarile pictorului Marius Burhan pot fi admirate în același timp atât la Centrul Artelor Vizuale din București cât și pe galeria online www.ateliermix.ro

Miercuri, 16 februarie, a avut loc inaugurarea vernisajului “Identități formale” a pictorului Marius Burhan, acesta fiind găzduit în același timp atât de Centrul Artelor Vizuale din București cât și de galeria online www.ateliermix.ro.

Astfel, colecția de tablouri poate fi vizionată oricând pe site-ul www.ateliermix.ro, dar și fizic până la sfârșitul lunii februarie în locația amintită, în baza unei programări prealabile. Vizita este gratuită, include un tur al vernisajului și o prezentare, oferite de organizatori.

Lansată la sfârșitul lui iulie 2010, galeria online www.ateliermix.ro și-a propus să îndrepte un public cât mai larg către consumul de artă, mizând pe faptul că un obiect de artă autentic, cu un preț accesibil, este de preferat unui obiect de decor de serie, atât din punct de vedere al încărcăturii emoționale cât și a randamentului financiar în timp.

“Marius Burhan este unul din artiștii noii generații cu un mare talent și cu multă voință creatoare, pe care AtelierMix dorește să-l sprijine și să-i ofere vizibilitate, atât prin vernisajul clasic cât și prin cel online, care permite și celor care nu pot ajunge la locația prezentării să vadă și să cumpere operele sale. Evenimentul face parte dintr-o inițiativă mai largă de a aduce arta mai aprope de oameni, prin promovare și expunere în diverse medii,” declară Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

Vernisajul conține 20 de lucrări ce tratează jocul în toate formele lui, de la cel inocent al copilăriei până la jocuri erotice, jocuri periculoase, întreaga colecție fiind structurată ca o poveste.

“Privesc această colecție ca pe o poveste. Începe inocent. Duce jocul în lumea copiilor și a viselor, pune accent pe imaginație și pe puritate. Te face să zambești. Jocul se schimbă, devine pervers, periculors. Culorile, formele sunt vii, dinamice și alunecoase. Lucrările au multă pasiune. Finalul este nostalgic. Cu o încercare de reînviere a inocenței prin reinventarea jocului. Cu un Făt-Frumos ce ramâne prins în blestemul său, “ descrie vernisajul Floriana Ionescu.

Printre artiştii ale căror tablouri sunt expuse în galeria online AtelierMix.ro se numără: Marius Burhan, Matei Enric, Filomela Bucur, Daniel Tufiș, Amalia Dulhan, Ruxandra Raileanu, Nectaria Radu, Alexandru Lupșe, Irina Neacșu, Ștefan-Șerban Grigoraș, Dorotheea Hîrjoi.

“Conceptul de vernisaj online, unic în țară, urmărește promovarea mai intensă a vernisajelor și a artiștilor care expun și eliminarea factorilor restrictivi: program de vizită, spațiu închiriat. În acest moment, vizibilitatea pe care o galerie online o oferă artiștilor o concurează semnificativ pe cea oferită de spațiile de expunere tradiționale”, potrivit Florianei Ionescu.

Despre AtelierMix:

AtelierMix.ro este o galerie online de artă, dedicată exclusiv artiştilor români cu viziune proprie, mod de exprimare autentic şi capabili de a crea artă cu potenţial de patrimoniu.

Scopul proiectului este să obţină vizibilitate naţională şi internaţională pentru artiştii români şi să promoveze accesul unui public cât mai larg la achiziţiile de obiecte de artă autentice.

Bucuresti, 17.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *