Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Premiera turneului mondial BMW Art Cars in USA

Muzeul de Artă Los Angeles (LACMA) prezintă modelele BMW Art Cars realizate de Andy Warhol, Frank Stella, Roy Lichtenstein şi Robert Rauschenberg, în perioada 12-24 februarie 2009. LACMA este prima locaţie din SUA din cadrul unui turneu mondial al maşinilor. Acestea urmează a fi expuse la Grand Central Terminal din New York City, în perioada 25 martie – 7 aprilie, după care vor parcurge un turneu prin muzee din trei oraşe din Mexic.

"Suntem încântaţi că BMW Art Cars s-a întors la LACMA. Maşina realizată de David Hockney a fost expusă ca parte a David Hockney: A Drawing Retrospective în 1996 şi abia aşteptăm să urăm bun venit în muzeul nostru acestei colecţii extinse reprezentând unii dintre cei mai celebri artişti ai lumii", a declarat Michael Govan, director executiv LACMA şi director Wallis Annenberg.

Imagini ale celor patru maşini, precum şi filme care nu au mai fost prezentate anterior, vor fi şi ele expuse în completarea prezentării. Videoclipurile dezvăluie un Warhol tânăr cum îşi realizează maşina, Frank Stella şi Robert Rauschenberg în timp ce discută despre inspiraţia şi influenţa lor în conceperea lucrărilor respective, precum şi diferiţi experţi, printre care şi Hervé Poulain, pilot de curse şi iniţiator al Proiectului Art Car, discutând rezultatul impactului pe care îl au aceste opere.

Proiectul BMW Art Car a fost conceput iniţial de pilotul francez Hervé Poulain, care a avut ideea de a invita un artist să utilizeze un automobil drept tablou. În 1975, Poulain a colaborat cu artistul american Alexander Calder pentru a picta modelul BMW cu care el participa la curse. De atunci, artişti de notorietate din lumea întreagă s-au alăturat elitei formate din Calder, Stella, Warhol, Lichtenstein şi Rauschenberg şi au conceput 16 proiecte BMW Art Cars, bazate atât pe modele de curse, cât şi pe unele din producţia de serie. Cele mai recente contribuţii la programul BMW Art Car au fost semnate de David Hockney (1995), Jenny Holzer (1999) şi Olafur Eliasson (2007). Noii artişti sunt aleşi de un juriu internaţional de prestigiu, iar BMW se află în prezent în discuţii pentru dezvoltarea unui al 17-lea concept Art Car.

"Proiectele BMW Art Cars au devenit mediul de exprimare pentru unii dintre cei mai remarcabili artişti ai lumii şi nu există loc mai bun pentru a prezenta aceste patru BMW ART CARS realizate de Warhol, Stella, Lichtenstein şi Rauschenberg decât LACMA. California este o regiune unde există la fel de multă pasiune pentru pilotaj, ca pentru artă ", consideră Christopher Mount, istoric de design.

BMW Art Cars au fost expuse de numeroase muzee şi galerii din lumea întreagă, inclusiv la Luvru în Paris, Palazzo Grassi în Veneţia sau Muzeul Guggenheim şi continuă să fie prezentate la diferite alte expoziţii internaţionale. În 2006, în cadrul unui turneu lărgit în Asia, au fost expuse în Malaysia, Singapore, Filipine, Coreea de Sud, Australia, India, Taiwan, China, dar şi Rusia sau Africa. Art Cars vor continua să fie prezentate în lumea întreagă de-a lungul acestui an şi în 2010.

Bucuresti, 19.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *