free download 78 travel guides written by experts

Premieră în România: reputatul psiholog Dr. Robert Epstein vorbește despre metode pentru dezoltarea armonioasă a copiilor și despre echilibru în viața adulților

Sâmbătă, 23 septembrie, 2017, pentru prima dată în România, Dr. Robert Epstein, psiholog american de renume mondial, va susține la București un Workshop Internațional de Psihologie și Behaviorism. Evenimentul este organizat de ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, U.B., Departamentul de Psihopedagogie Specială.

Dr. Epstein va vorbi despre concepte precum creativitatea, spontaneitatea, dar și gestionarea eficientă a vieții cotidiene a adulților. În argumentația sa se bazează pe teoriile lui B. F. Skinner, unul dintre cei mai influenți psihologi ai secolului XX, cu al cărui nume este în general asociat curentul din psihologie numit behaviorism (se axeaza pe modificarea comportamentului prin diverse metode în scopul îmbunătățirii vieții unei persoane). Critic al sistemelor educaționale bazate pe pedeapsă, Skinner a definit, a promovat și a aplicat cel mai important concept folosit în educație, cel al tehnicilor de întărire (reinforcement techniques).

Poster Workshop International de Psihologie si Behaviorism

Cu ocazia workshopului internațional, ATCA va lansa pe piața din România versiunea tradusă și editată în limba română a lucrării emblematice “About Behaviorism” semnate de B. F. Skinner.

Dr. Epstein a studiat la Harvard și este unul dintre cei mai des intervievați și citați psihologi din lume. Cercetările sale s-au orientat către teme precum creativitatea, relațiile de cuplu, managementul stresului, parenting, sănătatea mintală, dar și inteligența artificială. Fost redactor-șef al prestigioasei reviste Pshycology Today, Dr. Epstein este în prezent psiholog-cercetător senior al Institutului American de Cercetare și Tehnologie Comportamentală. El este, de asemenea, fondatorul și directorul emerit al Centrului Cambridge de Studii Comportamentale din Massachusetts.

Cele mai populare lucrări ale sale sunt cercetările în domeniul creativității, acesta concentrându-se în special asupra unor subiecte cum ar fi auto-controlul sau abilitățile de relaționare. Cercetariile sale despre creativitate și inovație au fost publicate în faimoasele reviste „Times”, „New York Times” și, de asemenea, au fost preluate cu mare succes și pe posturi de televiziune internaționale. Mai multe detalii despre cariera Dr. Epstein sunt disponibile aici.

”Putem duce vieți mai echilibrate dacă am fi mai atenți la propriile comportamente care nu sunt perfect adaptate situațiilor de zi cu zi, dacă ne-am observa cu atenție și am învăța să ne controlăm mai bine, putând anticipa unele reacții care ies din tipar. Adeptul acestei teorii psihologice este B.F.Skinner, a cărui carte de referință “Despre behaviorism” o lansăm în premieră în limba română. Aceasta este și ocazia cu care Dr. Robert Epstein ne va împărtăși rezultate ale propriilor cercetări care se bazează pe conceptele aceluiași mare psiholog”, spune Anca Dumitrescu, președinte ATCA, referindu-se la relevanța cărții pentru specialiști și pentru toți cei care vor să descifreze știinta comportamentului.

Detalii complete pe site-ul ATCA: https://bit.ly/2sNkIKj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *