creative night talks

Premiera piesei de teatru “Jocul de-a adevărul” se lansează exclusiv online, pe portalul “Picior de play”

Medeea Marinecu, Lia Bugnar, Marius Manole și Alexandru Nedelcu pun în scenă cea mai recentă piesă scrisă de Lia Bugnar, “Jocul de-a Adevărul”, pe 15 iunie, la ora 20:00. Piesa se va juca pe scena teatrului Metropolis și poate fi urmărită exclusiv online, în direct, pe portalul piciordeplay.ro. Accesul la spectacol poate fi achiziționat de pe aceeași platformă, de pe pagina spectacolului (https://piciordeplay.ro/spectacole/jocul-de-a-adevarul/).

Spectactorii vor avea ocazia să participe la 2 premiere în același timp, piesa “Jocul de-a Adevărul” fiind prima distribuită de portalul www.piciordeplay.ro. Parteneriatul este rezultatul determinării de a face orice efort necesar pentru a duce teatrul autorului român către toți iubitorii de artă, oriunde s-ar afla în lume, eliminând cea mai strictă condiție pentru a putea vedea spectacole de calitate, prezența fizică. O intreagă echipă are grijă de toate detaliile tehnice, astfel încât experiența audio-video transmisă online să fie remarcabilă. Spectatorii online au astfel beneficiul de a urmări piesele în ritmul și din perspectiva autorului, fiind siguri că nu ratează niciun detaliu, gest și sunet.

Despre spectacol

Într-un parc de distracții, un bărbat și o femeie, care nu se cunosc, sunt forțați de împrejurări să petreacă o oră împreună, într-o “cameră a surprizelor”. Camera își merită pe deplin numele, surprizele vor veni una dupa alta, într-un bulgăre ce se va transforma într-o avalanșă, riscând să le distrugă viețile amândurora.

Jocul de-a adevarul

Dar, pentru că autoarea Lia Bugnar își iubește personajele și le oferă șansa happy end-ului de câte ori este posibil, avem o comedie în care o ieșire nevinovată duminica într-un parc de distracții îi aduce pe protagoniști în situația de a se vedea așa cum sunt de fapt și de a recunoaște asta.

Prăpastia dintre ce părem și ce suntem în realitate, dintre ce spunem și ce gândim reprezintă o temă care se regăsește deseori în spectacolele Liei Bugnar. Autoarea găsește în acest dezacord o continuă sursă de umor și totodată un studiu psihologic. “Jocul de-a Adevărul” este o comedie romantică în care tristețea și zâmbetul se împletesc în cel mai delicat și firesc mod cu putință. Un spectacol despre adevăr și minciună, despre iubire și înșelătorie, despre fricile noastre și curajul de a le recunoaște.

Despre Picior de Play

Cel mai recent start-up digital din industria artelor spectacolelor, Picior de Play, este o inițiativă a trei antreprenori experimentați ce și-au propus cu ambiție să elimine distanța dintre spectatorii români, aflați în toate colțurile lumii, și creatorii, artiștii și scenele care oferă experiențe artistice memorabile. Platforma poate fi accesată pe www.piciordeplay.ro, de unde poate fi achiziționat accesul la spectacole și unde acestea pot fi urmărite în direct în momentul desfășurării. După eveniment, spectacolele vor rămâne pe platformă timp de câteva zile și pot fi urmărite, în format înregistrat, de către cei aflați pe fusuri orare diferite sau care, din diverse motive, nu au putut participa în direct.

În prima etapă, conținutul disponibil pe platformă este format din teatru, noi trupe urmând să fie anunțate în curând. Treptat, vor fi adăugate noi tipuri de evenimente care vor oferi privitorilor o varietate amplă de divertisment artistic românesc de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *