Shadow

Premieră pe piața românească: produsele din carne de pui CocoRico, certificate SGS pentru bunele practici ale sistemului integrat de producție

Grupul Aaylex, producătorul și distribuitorul cărnii de pui CocoRico, a obținut în premieră pentru industria zootehnică românească, certificarea SGS, cu privire la bunele practici ale sistemului integrat de producție.

SGS, lider mondial în ceea ce privește inspecția, verificarea, testarea și certificarea, este recunoscut ca etalon la nivel internațional, pentru evaluarea calității și integrității. În urma auditului desfășurat în prima lună a acestui an și a dovezilor colectate, a informațiilor obținute din vizite în teren, în toate locațiile de producție ale Grupului Aaylex, a rezultatelor analizelor de laborator efectuate în laboratoarele SGS și a documentelor verificate în cadrul acestui audit, echipa de audit SGS a certificat faptul că:


Produsele CocoRico sunt naturale, fără nicio procesare ulterioară abatorizării și tranșării, respectând cerințele legislative în domeniu.

SGS certifică și că întregul proces de producție al Grupului Aaylex, începând de la compania care produce hrana puilor, la fermele proprii de creștere și reproducție și terminând cu etapa de abatorizare, se realizează:
•    fără hormoni de creștere;
ü    fără antibiotice de creștere;
•    fără făinuri de origine animală;
•    fără aditivi alimentari;
•    fără aditivi furajeri (alții decât cei legal înscriși în registrul de aditivi furajeri)
•    fără a supune carnea niciunei procesări ulterioare abatorizării și tranșării (inclusiv fără procesare cu substanțe pentru frăgezire sau maturare);
•    fără OMG (fără modificare genetică a cărnii).

Raluca Florea, Certification and Business Enhancement Business Manager, SGS România, confirmă:
“Ca și profesionist, realizarea acestui audit a reprezentat o provocare, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, ne-a surprins în mod plăcut solicitarea Aaylex pentru a realiza un astfel de audit, care să dovedească consumatorilor săi că ceea ce ei comunică sunt fapte reale, verificate și NU sunt doar afirmații fără substanță veridică.

Totodată, pentru SGS a fost interesant să identificăm echipele mixte, cu pregătire de specialitate în medicină veterinară, în domeniul alimentar și de certificare a sistemelor de management și să creăm un model de audit specific, care să ne permită să evaluăm în mod independent conformitatea în cadrul unui business complex, care include mai multe etape în lanțul de producție de carne de pui. Am auditat o companie și profesioniști care au înțeles cât de important este să lucreze într-un sistem integrat, și care au dovedit că acest sistem este funcțional și în situații extraordinare, lucru pentru care îi felicit.”

Bogdan Stanca, președintele Grupului Aaylex, declară că:
“Această certificare SGS reprezintă o premieră pentru zootehnia românească, care confirmă și recunoaște calitatea și modul natural de obținere a produselor CocoRico, valori pe care le-am respectat și le-am considerat întotdeauna definitorii pentru activitatea noastră.

CocoRico este o marcă românească, deja apreciată în Europa de către consumatorii care fac alegeri responsabile pentru familiile lor. Datorită sistemului integrat al business-ului, putem să controlăm îndeaproape implementarea principiilor noastre în întregul proces tehnologic, care începe de la ou și continuă până la obținerea cărnii de pui, care ajunge pe mesele a milioane de consumatori. Facem asta prin modul în care sunt hrăniți și crescuți puii, prin modul în care supraveghem calitatea apei, prin tehnologia procesării, dar și a sistemelor de verificare și ambalare a cărnii. Numai așa putem garanta prospețimea și siguranța produselor CocoRico”.

Alături de noua certificare specială pentru întregul sistem intregrat de producție, Grupul Aaylex mai deține și certificările altor 8 standarde internaționale foarte importante: BRC (British Retail Consortium), ISO 9001:2015; ISO 14001:2015; ISO 22000:2005, IFS, BSCI,Yum! Brands Global Restaurants și Halal.

Grupul Aaylex este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de carne de pui proaspătă din România, având un amplu portofoliu de clienți naționali, dar și internaționali, care provin din peste 10 state: Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Macedonia sau Slovacia.

CocoRico. Ești Super când alegi sănătos!

Mai multe pe www.cocorico.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *