free download 78 travel guides written by experts

Premiera: lumea circului vazuta dintr-o persepectiva surprinzatoare

“Animalele salbatice” vor taia gheata pe patinoarul Cismigiu!

Sambata, 6 februarie 2009, de la 18:00 la 20:00, bucurestenii sunt invitati cu mic, cu mare sa participe la un eveniment  are ca scop aducerea in prim plan a situatiei reale a animalelor de circ, in cadrul campaniei “Stop It! Fara animale salbatice in circuri!”

Reprezentantii VIER PFOTEN, imbracati in costume reprezentand animale salbatice, vor incinge atmosfera pe patinoarele Bucurestene. Ei vor cere celor prezenti sa semneze cartonasele rosii, semnaturi ce vor ajuta la schimbarea legislatiei actuale.  Desi atmosfera va fi la prima vedere una asemanatoare celei de circ, mesajul acestei campanii este unul cat se poate de serios. De fapt, ideea intregului spectacol este aceea de a atrage atentia publicului asupra a ceea ce se intampla cu animalele de circ in spatele cortinei, atunci cand ele nu se afla pe arena.

Desi la prima vedere lumea circului este una fascinanta, in care animalele fac acrobatii in lumina reflectoarelor parand fericite si sanatoase, realitatea este cu totul alta, in spatele cortinei peisajul fiind unul zugravit in culori sumbre : animalele sunt de cele mai multe ori tinute in custi neincapatoare, obligate sa faca diferite acrobatii pe care niciodata nu le-ar face in mediul lor natural.

Acrobați, clovni şi magicieni îi încântă pe cei mici si pe cei mari, iar publicul este fascinat de animale. Pentru foarte mulți, leii, elefanții, girafele sau urşii sunt doar o parte dintr-un spectacol frumos, cu multe lumini, în care animalele sunt fericite. Este greşit. În realitate, folosirea animalelor sălbatice în circuri este o cruzime faţă de acestea.

Bucuresti, 05.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *