metalshow

Premiera la Teatrul National Radiofonic

„Argentina” sau despre cautarea pasiunii si a aventurii

Regizoarea Ilinca Stihi, distinsa in 2010 cu Premiile Ex Aequo si Prix Marulic pentru spectacolul „Maldoror – biografia sentimentala a unui criminal in serie”, semneaza noua premiera a Teatrului National Radiofonic – „Argentina”. Inspirat de poemul Veghi din volumul Iluminari de Arthur Rimbaud, spectacolul va avea premiera radiofonica duminica, 6 martie 2011, ora 22.10, la Radio Romania Cultural.

Auditia cu public va avea loc luni, 7 martie 2011, ora 19.00, la Teatrul ACT, in cadrul parteneriatului TEATRU&CEAI.

Dupa spectacolul „Maldoror”, „Argentina” este cea de a doua parte a unui triptic in care autoarea isi construieste fictiunile pe urma emotiilor transmise de universuri poetice pe care le simte vii si corespondente prezentului.

Ilinca Stihi spune o poveste in care Vlad Tepes (nu, nu acela din istoria noastra medievala!), un tanar realizator de emisiuni de radio, isi gaseste salvarea de platitudinile cotidiene intr-un univers compensatoriu – o lume imaginara, dar si posibila -, in cautarea pasiunii, a aventurii si a senzualitatii. Argentina devine obsesia calatoriilor, decorul fantasmarilor in culori tari, a sexualitatii violente.

Ilinca Stihi, care este si regizorul artistic al spectacolului, elaboreaza impreuna cu Mihnea Chelaru si Madalin Cristescu, un spectacol in care identitatea eroului se exprima in registre sonore multiple, iar Marius Manole, in rolul principal, gaseste resurse actoricesti sa convinga.

Premiera „Argentina” este dedicata memoriei lui Fernando Peña, vedeta de radio argentiniana, din emisiunile caruia s-au folosit fragmente.

In distributie: Marius Manole – Vlad Tepes, Ileana Stana Ionescu – Adelaida, Madalina Anea – Secretara, Alex Vasilache – Vanzatorul de biblii, Zoltan Octavian Butuc – Travestitul, Ion Haiduc – Gangsterul, Ioana Sihota – Concetta, Orodel Olaru – Doctorul, Daniela Ionita – Asistenta.
Textul in spaniola si cantecele a capella Fabian Sanchez, Lucas Molina si Ioana Sihota.
Au mai interpretat: Calin Cotoi, Andrei Popov, Ioana Stancescu, Valentina Beleavschi, Mihaela Velicu, Raluca Aprodu, Calin Alexandru Mircea, Ema Stere, Vasile Manta, Domnica Tundrea, Gabriela Tachescu, Renata Rusu, Manuela Popescu, Magdalena Oprea.
Asistenta inregistrari teren: Catalin Coman si Dragos Nita.
Asistenta montaj: Robert Vasilita si Florina Istodor.
Regia de studio: Milica Creiniceanu si Janina Tudor.
Regia muzicala si inregistrari studio: Madalin Cristescu.
Sound design si inregistrari teren: Mihnea Chelaru.
Redactor si coordonator de proiect: Crenguta Manea.

Multumiri Ambasadei Argentinei la Bucuresti si Domnului Consilier Gabriel Eduardo Puente.

Teatrul National Radiofonic si Fundatia Teatrul ACT – Sala de Lectura realizeaza, in stagiunea 2010-2011, un parteneriat, TEATRU&CEAI, ce consta in auditii cu public ale unor spectacole de teatru dupa dramaturgie moderna si contemporana, sau noi variante radiofonice ale unor texte dramatice clasice. In spatiul rafinat si primitor al Ceainariei Sala de Lectura – Teatru ACT, publicul are posibilitatea sa cunoasca creatiile unor consacrati actori sau tineri talentati care vor sa se impuna, in montarile unor regizori exersati si convinsi de posibilitatile expresive ale universului artistic sonor ce da identitate teatrului radiofonic.

Bucuresti, 03.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *