metalshow

Premiera la Radio Romania Muzical

Prima transmisiune directa din studioul Radio Metropolitan Opera

Radio Romania Muzical prezinta in 5 martie 2011, de la ora 19.50, o „Seara de opera” cu totul speciala – pentru prima oara in istoria de 13 ani a transmisiunilor directe realizate de la Opera Metropolitan din New York, realizatorul transmisiunii, Luminita Arvunescu, va comenta din Studioul Radio Metropolitan International.

Este o premiera ca un realizator de radio din Romania sa comenteze un spectacol de la MET chiar de la fata locului. Pana acum, doar Radio France si Radiodifuziunea canadiana CBC au mai propus publicului lor aceasta formula de prezentare.

Spectacolul transmis in direct la Radio Romania Muzical este „Armida” de Gioacchino Rossini, una dintre operele rar abordate atat pe scena cat si in studiourile de inregistrari, a carei prima reprezentatie pe scena operei new-yorkeze este legata de numele unei dive americane: Renée Fleming.

Asadar, pe 5 martie, rolul Armidei va fi interpretat de soprana Renée Fleming, avand alaturi nu mai putin de 6 tenori – o colectie de voci extrem de variata ca timbralitate si de mare calitate – Lawrence Brownlee, Kobie van Resburg, Barry Banks, Yeghishe Manucharyan, John Osborn si Antonino Siragusa. La pupitrul dirijoral se va afla italianul Riccardo Frizza.

Invitatul Luminitei Arvunescu in studioul Radio Metropolitan Opera este Vlad Iftinca, pianist si coach in cadrul Programului Lindemann Young Artist Development si fost colaborator al Renattei Scotto la Academia de Muzica a acesteia, partener de recital pentru cantareti ca Thomas Hampson, Deborah Voigt sau Luca Pisaroni. Tot in cadrul acestei transmisiuni directe, publicul va putea asculta interviurile acordate in exclusivitate pentru Radio Romania Muzical de Renée Fleming, Lawrence Brownlee si Riccardo Frizza.

Radio Romania Muzical este postul public din cadrul SRR prin intermediul caruia se realizeaza schimburile muzicale internationale, iar calitatea de membru activ al Uniunii Europene de Radio ii confera posibilitatea de a prelua, in direct sau in retransmisie, evenimente muzicale de pe cele mai importante scene de concert si de opera ale lumii.

Transmisiunea directa va fi preluata si pe frecventele Radio Romania Cultural.

Bucuresti, 03.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *