free download 78 travel guides written by experts

Premiera internationala pentru designul romanesc

Brandient castiga prestigiosul Red Dot Design Award

Prin Brandient, Romania castiga pentru prima oara in istorie un prestigios premiu Red Dot Award in Communication Design. Premiul a fost acordat pentru designul original de litera (typography), aparut pe coperta revistei BIZ dedicata mediului de afaceri din Singapore.

Brandient a conceput o serie de litere-simbol inspirate din monumentele arhitecturale unice din Singapore, reusind — intr-o abordare esentializata si printr-un stil grafic de sorginte asiatica — sa redea pulsul magic al efervescentului oras-stat. Astfel, fiecare litera din SINGAPORE este de fapt o glifa inspirata de un monument real ­— ‘S’ sugereaza forma celebrului Merlion, simbolul national, pe cand ‘E’ ia forma modernului Marina Bay Sands Hotel, si asa mai departe. Cei familiari cu peisajul singaporean vor recunoaste usor simbolistica fonturilor insolite, in timp ce cititorii neavizati sunt intrigati imediat de spiritul asiatic al fiecarei litere.

"Evaluam permanent calitatea creatiilor noastre prin referinta la cele mai bune realizari ale industriei la nivel international si suntem bucurosi sa fim recunoscuti prin acest Red Dot Award, care este un sigiliu global al calitatii supreme in design" — Aneta Bogdan, Managing Partner Brandient.

Castigatorii acesti editii a Red Dot Awards vor fi celebrati printr-o ceremonie oficiala, gazduita de legendara Konzerthaus in Berlin, pe 6 noiembrie 2015.

Despre RED DOT DESIGN AWARD

Red Dot Design Award este una dintre cele mai mari si mai prestigioase competitii internationale de design.

De peste 60 de ani, Design Zentrum Nordrhein Westfalen — una din cele mai venerabile si active institutii de design din Europa, care gazduieste si Red Dot Design Museum — onoreaza excelenta in design. Mult ravnitul premiu Red Dot si-a castigat un renume global ca un sigiliu de calitate si reputatie in design, si se acorda anual unor lucrari exceptionale in disciplinele Product Design, Design Concept si Communication Design.

In acest an, un juriu international format din specialisti in design din 13 tari — practicieni de frunte, profesori, jurnalisti si critici — au selectat cele mai bune lucrari dintre cele 7,451 de cazuri inscrise din 53 de tari.

Bucuresti, 19.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *