metalshow

Prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru acordarea primelor 2 multiplexe

de televiziune digitala terestra

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) prelungeşte cu două săptămâni termenul de depunere a ofertelor din partea celor şapte companii interesate de operarea primelor două multiplexe de televiziune digitală terestră DVB-T pe teritoriul României.

Decizia ANCOM de prelungire a termenului limită de depunere a ofertelor pentru ambele multiplexe, de pe 31 august pe 17 septembrie 2010, este motivată de cererile primite din partea majorităţii cumpărătorilor caietelor de sarcini pentru procedurile de selecţie comparativă de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru pentru operarea primelor două multiplexe de televiziune digitală terestră DVB-T. Astfel, mai multe companii interesate de participarea la procedurile de selecţie au solicitat prelungirea termenului limită de depunere a ofertelor cu o perioada cuprinsă între două şi patru săptămâni, pentru a-şi putea fundamenta mai bine ofertele.

Prelungirea termenului de depunere a ofertelor actualizează totodată şi graficul de desfăşurare a procedurilor prevăzut în caietele de sarcini. Potrivit noului grafic, stabilirea câştigătorilor va avea loc la data de 18 octombrie 2010 pentru primul multiplex şi la data de 28 octombrie 2010 pentru cel de-al doilea. În funcţie de data la care comisia desemnată de ANCOM finalizează evaluarea ofertelor, termenele de stabilire a câştigătorilor pot fi restrânse sau extinse.

În perioada 2 – 9 iulie, şapte companii au cumpărat caietele de sarcini puse în vânzare de către ANCOM pentru derularea procedurilor de selecţie comparativă de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru: S.C. RCS & RDS S.A., S.C. Romtelecom S.A., TDF S.A.S., Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., Media Sat S.R.L., Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) şi General Satellite Sofia.

Participanţii la procedurile de selecţie comparativă pot depune contestaţie privind rezultatul licitaţiei în termen de 3 zile lucrătoare de la data stabilirii câştigătorului, urmând ca în termen de 7 zile de la data depunerii contestaţiilor o comisie desemnată de ANCOM să soluţioneze contestaţiile.

Bucuresti, 05.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *