free download 78 travel guides written by experts

Pregatiri de iarna de la VELUX: ferestre de mansarda mai ieftine si perfect izolate

Aproximativ 15% din energia unei locuinţe se pierde din cauza ferestrelor sau a uşilor prost izolate. În timpul iernii, pierderile energetice pot creşte substanţial, mai ales în cazul locuinţelor la casă, unde podul sau mansarda neizolate corespunzător  accentuează aceste pierderi. De aceea, începând cu 1 octombrie, VELUX România vine în întâmpinarea clienţilor cu reduceri substanţiale de preţ  pentru ferestrele achiziţionate împreună cu produsele de instalare care păstrează mai multă căldură în mansardă.

În perioada 1 octombrie – 15 noiembrie 2011, VELUX România va derula o campanie promoţională menită să încurajeze achiziţia ferestrelor de mansardă la pachet cu soluţiile complete de instalare şi izolare. Denumită Ţine  soarele în casă şi iarna la fereastră!, promoţia aduce reduceri de 20%  pentru orice fereastră  de mansardă VELUX cumpărată împreună cu rama de etanşare care include și kitul de izolare termică.

”Prin această campanie dorim să promovăm soluţii complete de instalare şi izolare, accentul fiind pus pe necesitatea unei rame de etanşare cu kit de izolare termică inclus, aşa încât pierderile de căldură să fie minime. Această ramă care are  încorporat kitul de izolare este o investiţie ce aduce beneficii pe termen lung oricărei locuinţe, eliminând apariţia punţilor termice şi a condensului şi reducând considerabil factura la energia termică.” spune Andrei Dărîngă, Service Engineering – VELUX România.

Campania promoţională se desfăşoară la nivel naţional, prin intermediul distribuitorilor autorizaţi VELUX.

Cum izolăm corect ferestrele de mansardă

Fiind poziţionată deasupra clădirilor, mansarda reprezintă un pol prin care pot avea loc pierderi importante de căldură. Întrucât acoperişul este, de obicei, mai subţire decât pereţii exteriori, acesta necesită o izolaţie profesionistă: materiale de calitate superioară care să fie rezistente la umezeală, să protejeze termic, fonic şi contra incendiilor.

În plus, mansarda modernă are şi suprafeţe vitrate mari, adică ferestre de mansardă. Acestea aduc lumină naturală la interior, aer proaspăt şi un semnificativ aport solar ce duce la generarea de energie termică, importantă în sezonul rece. În acelaşi timp, ferestrele de mansardă pot duce la pierderi energetice atunci când nu sunt izolate corect. Pentru ca instalarea  şi etanşarea ferestrelor să fie perfectă, este recomandat ca produsele de montaj şi izolare termică a tocului ferestrei să fie oferite de acelaşi producător de la care s-au achiziţionat ferestrele de mansardă.

“Rolul ramei de etanşare este de a colecta apa şi de a o conduce prin canalele de scurgere laterale, eliminând infiltraţiile la interior. Kitul de termo și hidro izolare are rolul de a etanşa îmbinarea între fereastră şi structura şarpantei, reducând pierderile de căldură şi prevenind apariţia condensului.” completează Andrei Dărîngă, Service Engineering – VELUX România.

Aceste produse, împreună cu o gestionare inteligentă a factorilor care determină temperatura, umiditatea, iluminarea, ventilaţia şi nivelul de zgomot,  contribuie la creşterea eficienţei energetice a casei şi la reducerea costurilor pentru energie.

Bucuresti, 03.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *