metalshow

Pregatirea sistematica a expertilor si consultantilor

pentru Fonduri Structurale prin module tematice, cursuri post-universitare, master si sesiuni de training

Dupa 1 ianuarie 2007, cea mai importanta sursa externa de finantare pentru activitatile economico-sociale din Romania va proveni din Fondurile Structurale si de Coeziune.

Data fiind complexitatea accesarii si gestionarii acestor proiecte, va fi absoluta nevoie de un numar important de noi specializari profesionale sau de consolidarea aprofundata a celor existente, precum:

-inginer proiectant constructii civile;
-economist inginer specializat in analiza costuri-beneficii;
-expert in studiile de impact asupra mediului;
-experti in comunicare/relatii publice si promovarea proiectelor;
-auditori generali pentru proiecte complexe;
-evaluatori cu pregatire multidisciplinara;
-specialisti in achizitii publice;
-avocati, consilieri juridici si experti in concurenta si in sisteme de raportare si contractare.

In intampinarea acestor nevoi, printr-o prima initiativa comuna academica si a societatii civile, Fundatia EUROLINK-Casa Europei, si Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea", membra a Federatiei Europene a Scolilor cu Acces la Diploma Europeana, organizeaza pregatirea sistematica, pe specializari distincte, dar si in perspectiva interdisciplinara, a viitorilor experti si consultanti din sectorul public si privat, care vor lucra in urmatorii 20 de ani in domeniul accesarii si managementului proiectelor cu Fonduri Structurale si de Coeziune. Partener Asociat al proiectului este societatea de avocati Hahui si Asociatii, co-autor al recentului "Ghid Explicativ al Absorbtiei si Gestionarii Fondurilor Structurale", lansat cu ocazia celei de-a doua editii a Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania.

Oferta disponibila dupa data de 15 ianuarie 2007 include urmatoarele alternative de pregatire:

1. Module intensive de training – module specializate de training intensiv (o zi si jumatate) pe domeniile tematice de expertiza, corespunzatoare diverselor specializari implicate de accesarea si gestionarea proiectelor cu Fonduri Structurale si de Coeziune. Participantii care se supun testului de evaluare primesc un Certificat de Absolvire eliberat de Universitatea Romana de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea”;

2. Programe de medie durata – cursuri post-universitare pentru formarea inter-disciplinara a Consultantilor si Expertilor din sectorul public si privat in accesarea si managementul Fondurilor Structurale. Durata cursului: aproximativ 3 luni. Continut: modul introductiv; prezentare a pachetului legislativ comunitar in domeniu; module tehnice specializate. Mod de desfasurare:  on-line – pentru cursuri, seminarii si evaluarea lucrarilor, iar anumite module specializate interactive, precum si evaluarea finala vor fi sustinute in campus (la sediile regionale sau la Bucuresti). Cursurile se soldeaza cu certificat de absolvire, eliberat sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii;

3. Program de Master „Integrare Economica Europeana” – se adreseaza tuturor acelora care doresc sa se specializeze pe termen lung ca experti si consultanti in accesarea sau gestionarea proiectelor cu Fonduri Structurale si de Coeziune. Programul este conceput sa ofere o privire detaliata asupra intregului cadru istoric, institutional, juridic si economico-social al functionarii Uniunii Europene si al modului de transpunere practica a procesului de integrare europeana. Originalitatea consta in accentul deosebit pus pe intelegerea programelor finantate de Uniunea Europeana, in special al celor destinate noilor State Membre, prin Fondurile Structurale si de Coeziune. Durata: 4 semestre. Organizarea grupelor de studiu este flexibila, avand in vedere provenienta cursantilor si mentinerea unui contact ghidat, cu accent pe pregatirea practica.

4. Sesiuni Regionale de Training – realizate la cererea expresa a unor autoritati sau companii private cu o curricula adaptata la nevoile concrete ale grupurilor-tinta. Durata medie: 3 zile. Locatia urmeaza a fi stabilita de comun acord cu partenerii/sponsorii sesiunii.
 
Pentru informatii detaliate, ne puteti contacta la adresa eurolink@b.astral.ro sau info@structuralfunds.ro

Bucuresti, 6.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *