free download 78 travel guides written by experts

Precizari vizavi de desfasurarea sedintei de CA a TVR din 22 martie 2012

Astăzi, 23 martie 2012, într-o serie de articole de presă au apărut afirmaţii false şi inexacte cu privire la discuţiile şi deciziile din şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) al TVR de ieri, 22 martie.

Pentru acurateţe şi respectând dreptul opiniei publice la o informare corectă, dorim să facem următoarele precizări:

· Consiliul de Administraţie al TVR nu a respins bugetul propus pentru anul 2012, aşa cum au scris unele publicaţii.  Discuţia a fost amânată pentru ca managerii structurilor din TVR să aducă lămuriri suplimentare. Membrii CA au cerut clarificări pe marginea sumelor bugetate de către fiecare direcţie/departament în parte.

· În proiectul de buget înaintat membrilor CA, cheltuielile cu personalul sunt reduse cu 20% faţă de perioada precedentă. Cheltuielile cu personalul (care includ şi ore suplimentare, bonusuri, prime de vacanţă) sunt cea mai importantă componentă a costurilor instituţiei.

· Bugetul propus încearcă să echilibreze cheltuielile operaţionale cu veniturile operaţionale, în condiţiile în care TVR are pierderi cumulate din 2006 până în prezent.

· Vizavi de afirmaţiile potrivit cărora unii membri CA nu sunt informaţi în legătură cu înfiinţarea unor structuri, menţionăm că toate direcţiile/departamente/compartimentele bugetate din TVR au fost înfiinţate în urma hotărârilor CA. Organigrama Televiziunii Române a fost aprobată de CA.

· Cu privire la afirmaţiile privind „costurile şi oportunitatea unui audit financiar extern”, acesta este necesar, neexistând o autoritate publică abilitată să facă un asemenea audit, util în stabilirea criteriilor pentru reformarea instituţiei.

· Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR, a atras atenţia membrilor CA că, dacă nu-şi asumă răspunderea reformării instituţiei, aceasta riscă să intre în incapacitate de plată.

Bucuresti, 23.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *