free download 78 travel guides written by experts

Precizari privind distribuirea actelor de procedura de catre Posta Romana

Poşta Română doreşte să facă o serie de precizări ca urmare a unor articole apărute în mass-media referitoare la sistarea activităţii de distribuire a actelor de procedură:

Poşta Română efectuează distribuirea actelor de procedură în condiţii normale, activitatea nefiind afectată de datoriile restante ale instanţelor de judecată către operatorul poştal.

Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) şi Poşta Română au încheiat, la finele lunii mai, un act adiţional prin care s-a stabilit ca plata pentru prezentarea, prelucrarea şi distribuirea actelor de procedură să se facă, începând din luna iulie 2009, la nivel central, de către MJLC. Începând cu această lună, ministerul de resort nu va mai efectua plata în sistem cont-avans, ci în baza facturilor emise de Poşta Română, conform prevederilor articolului 36, aliniat 1 din OUG 34/2009.

Această măsură este menită să elimine blocajele în comunicarea actelor de procedură, determinate de dificultăţile de plată a acestor servicii la nivelul unor instanţe.

Bucuresti, 08.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *