free download 78 travel guides written by experts

Prag atins: SKODA produce pentru prima data 1 milion de automobile intr-un an

› Mașina aniversară este o ŠKODA Fabia 1,2 TSI/81 kW, culoare Alb Moon
› Poveste de succes: vânzările ŠKODA au crescut de șase ori faţă de 1991
› Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland: "ŠKODA va continua să se dezvolte"

Este pentru prima datã în istoria mãrcii, când ŠKODA a produs mai mult de 1 milion de autovehicule pe parcursul unui an calendaristic. Sãptãmâna trecutã, în fabrica principalã din Mladá Boleslav, a ieșit de pe linia de producție mașina-aniversarã – o ŠKODA Fabia 1,2 TSI/81 kW de culoare Alb Moon. Atingând pragul de un milion de automobile fabricate pe parcursul unui singur an calendaristic, producãtorul ceh de autovehicule își reafirmã strategia de creștere internaționalã.


ŠKODA produce automobilul cu numãrul 1 milion
Este prima datã în istoria companiei, când ŠKODA produce mai mult de un milion de automobile
pe parcursul unui an calendaristic. Odatã cu depãșirea acestui prag, producãtorul ceh își reafirmã
strategia de creștere internaționalã.

”Pentru prima datã în istoria de 119 ani a companiei noastre, ŠKODA a depãșit astãzi pragul magic de 1 milion de automobile produse într-un singur an”, a declarat Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, Președintele Consiliului de Administrație ŠKODA. ”Un punct de referințã pentru companie, de care toatã echipa poate sã fie mândrã. Nu ne vom mulțumi cu acest succes. ŠKODA va continua sã creascã.”

La baza creșterii producției și a vânzãrilor a stat cea mai amplã ofensivã a modelelor din istoria mãrcii ŠKODA. Începând cu anul 2010, producãtorul ceh și-a reînnoit continuu gama de modele, s-a dezvoltat în segmente-cheie, în special în cadrul fabricii principale ŠKODA din Mladá Boleslav – sufletul rețelei globale de producție. ”Cifra de 1 milion de autovehicule fabricate în acest an demonstreazã forța centrelor noastre de producție internaționale și din Cehia, alãturi de priceperea tuturor echipelor noastre de producție", explicã Michael Oeljeklaus, Membru al Consiliului de Administraþie ŠKODA, responsabil pentru Producție și Logisticã. ”Intenționãm sã continuãm sã modernizãm și sã dezvoltãm producția ŠKODA în urmãtorii ani."

Pragul atins astãzi accentueazã din nou evoluþia remarcabilã a producãtorului ceh, în special pe parcursul ultimelor douã decenii. De la cãderea "cortinei de fier" și alãturarea la Grupul Volkswagen, în aprilie 1991, ŠKODA și-a crescut de șase ori vânzãrile. Rapida renaștere a mãrcii legendare de automobile a fost într-adevãr impresionantã – poziþionatã în inima Europei, a devenit un producãtor cu succes internațional, cu o gamã de 7 modele disponibile în peste 40 de variante. De la fabricarea unui singur model în anul 1991, ºi anume Favorit, ŠKODA oferã astãzi cea mai diversã și mai atractivã gamã de produse din toate timpurile.


ŠKODA produce automobilul cu numãrul 1 milion
Sãptãmâna trecutã, la fabrica principalã din Mladá Boleslav, a ieșit de pe linia de producție automobilul-aniversar
– o ŠKODA Fabia 1,2 TSI/81 kW, culoare Alb Moon.

Un pilon important al acestei creșteri de-a lungul ultimilor ani a fost extinderea cãtre noi piețe în afara Europei. La începutul anilor 90, producãtorul ceh era încã unilateral dezvoltat pe piața localã și în țãrile Europei Centrale și de Est. Astãzi, ŠKODA își comercializeazã produsele în peste 100 de țãri din toatã lumea. China a fost cea mai puternicã piațã individualã a mãrcii încã din 2010. Doar pe parcursul primelor luni ale acestui an, vânzãrile de pe piața chinezã au reprezentat un sfert din total vânzãrilor ŠKODA.

În acest context, ŠKODA pune un accent deosebit pe producția localã din piețele-cheie internaționale, în plus fațã de capacitãțile extinse din țara de provenienþã, ca parte a strategiei internaționale de dezvoltare. În China, cehii produc în unitãþile din Anting, Yizheng și Ningbo, în parteneriat cu Shanghai Volkswagen (SVW). Pânã în prezent, mai mult de 1,3 milioane de unitãți au fost produse pentru piața chinezã în fabricile SVW. În acest an, ŠKODA și-a dublat gama de produse din China, ajungând la șase modele fabricate local. În Rusia, modelele ŠKODA sunt produse în Nizhniy Novgorod și Kaluga. În India, automobilele ŠKODA ies de pe linia de producție din Pune și Aurangabad. Mașini ŠKODA se mai produc și în Slovacia, Kazakhstan și Ucraina.

Etape în producția ŠKODA Auto:
• 10 decembrie 2014: ŠKODA produce autovehiculul cu numãrul 1 milion din anul 2014, atingând pentru prima datã aceastã performanțã într-un an calendaristic
• 19 martie 2014: 11 milioane de automobile ŠKODA produse în fabrica din Mladá Boleslav
• 26 august 2013: 4 milioane de ŠKODA Octavia
• 9 iulie 2013: 1 milion de autovehicule ŠKODA produse în China începând din 2007
• 5 februarie 2013: 15 milioane de mașini produse începând din 1905
• 30 ianuarie 2012: 14 milioane de automobile produse începând din 1905
• 12 octombrie 2011: 10 milioane de autotursime ŠKODA produse în fabrica din Mladá Boleslav
• 8 aprilie 2009: 12 milioane de unitãți ŠKODA produse începând din 1905
• 13 iulie 2006: 10 milioane de autovehicule fabricate începând cu 1905
• 1991: 5 milioane de mașini ŠKODA produse începând din 1905.

Mladá Boleslav / Bucuresti, 16.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *