free download 78 travel guides written by experts

Prabusirea casei Saddam/House of Saddam,

o nouă producţie originală
 în fiecare vineri
începând din 10 iulie, de la ora 20.00
 în premieră
la HBO România

HBO Films prezintă în asociere cu BBC, o noua producţie originală, Prăbuşirea casei Saddam, miniserie alcătuită din 4 episoade(părţi), care oferă o perspectivă nouă asupra dictatorului, relațiilor și acțiunilor sale din spatele ușilor închise, repovestind evenimente din inima regimului.  

"În istoria Irak-ului și în lumea lui Saddam Hussein, detaliile sunt adesea ascunse de politică, propagandă și interese personale", spune Alex Holmes, co-regizor, co-scenarist și producător executiv. "Ca să obținem imaginea vieții trăită în anturajul lui Saddam, mereu tot mai redus, am vrut să vorbim cu cât mai mulți dintre cei care l-au cunoscut bine. Am vorbit cu aliați și cu adversari; cu politicieni, cu oameni aflați în exil, cu apropiați ai Palatului, cu bucătarii, majordomii, cu prietenii familiei Hussein, dar și cu miniștrii. Am vorbit cu oameni din Irak și din afară. Am susținut aceste interviuri cu fotografii și filme private lăsate în urmă de familia Hussein, unele făcute pentru propagandă, dar altele mai sincere, salvate din palatele distruse ale regimului. Și am obținut o parte din documentele ce au apărut după căderea acestui regim secretos și obsesiv de birocratic. Întregul proces a durat 3 ani, condus fiind de trei cercetători, toți vorbitori de limbă arabă. Ce a rezultat e un portret aparte și independent al unui dictator și al puterii sale."

Începând cu 1979, când Saddam a preluat puterea în Irak în urma unei sângeroase lovituri de stat, mini-seria detaliază impactul ambițiilor sale politice și credința sa în propria semnificație istorică asupra sfătuitorilor de încredere, prietenilor apropiați, a familiei – și chiar asupra lui  Saddam. În timpul stăpânirii sale, între pereții opulentelor lui palate și pe străzile din Irak, respectul și dragostea sunt intercalate cu teamă. El și-a menținut puterea timp de 25 de ani, în fața presiunilor interne și internaționale crescânde, demonstrând o incredibilă capacitate de supraviețuire. În cele din urmă, totuși, casa lui Saddam a început să se destrame și, pe măsură ce liderul ei s-a izolat tot mai mult de comunitatea internațională și de cei apropiați, percepția realității și a propriei sale puteri e tot mai neclară.

Prăbuşirea casei Saddam

Muzica: Samuel Sim.
Montaj: Philip Kloss și Crispin Green.
Scenografie: Maurice Cain.
Imagine: Florian Hoffmeister.
Producători executivi: Hilary Salmon, Alex Holmes.
Scenariul: Alex Holmes și Stephen Butchard.
Produs de Steve Lightfoot.
Partea I și a II-a regizate de Alex Holmes;
Părțile III și IV, regizate de  Jim O’Hanlon

Distribuția internațională îi include pe Igal Naor ("Rendition", "Munich") – Saddam Hussein; nominalizata la Oscar Shohreh Aghdashloo ("House of Sand and Fog") – prima soție a lui Saddam, Sajida; Philip Arditti ("10 Days to War") – fiul cel mare al lui Saddam, Uday; Said Taghmaoui ("Vantage Point”, "The Kite Runner") – fratele vitreg al lui Saddam, Barzan Ibrahim; și Christine Stephen-Daly ("Casualty”, "Cutting It") – amanta lui Saddam și cea de-a doua sa soție, Samira.

Bucuresti, 30.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *