free download 78 travel guides written by experts

Pozitia VIER PFOTEN referitoare la declaratiile d-nei Elena Udrea

privind rezolvarea problemei cainilor fara stapan

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, d-na Elena Udrea a declarat ca PDL Bucuresti va initia un proiect de lege dupa modelul american, care ar putea rezolva problema cainilor fara stapan la nivel national.

VIER PFOTEN aminteste d-nei Elena Udrea ca propunerea legislativa de rezolvare a problemei cainilor fara stapan se afla in Parlamentul Romaniei inca din anul 2008, propunerea avand la baza principiul sterilizarii si returnarii in teritoriu. 

In ceea ce priveste aplicarea “modelului american” la care face referire D-na Elena Udrea, precizam ca acesta va face subiectul unei mari conferinte organizata la Washington in acest an, cu titlul “No Kill”, conferinta la care vor participa organizatii pentru drepturile si protectia animalelor din intreaga lume – reprezentind un semn clar ca acest model nu este o garantie viabila, recunoscuta international, in ceea ce priveste respectarea principiilor protectiei animalelor.

“Garantia ca tara nostra respecta normele internationale prinvind protectia animalelor, pe care o doreste d-na Elena Udrea, ar trebui sa vina in primul rand dintr-o legislatie viabila la nivel national, din aplicarea legislatiei europene privind bunastarea animalelor, din initative politice care sa se bazeze pe principiile protectiei si nu uciderii animalelor fara stapan. Declaratia d-nei Elena Udrea este cu atit mai surprinzatoare cu cat in platforma de guvernare a partidului pe care il reprezinta aceasta nu exista nici o referire legata de protectia sau bunastarea animalelor“, a declarat Dr. Med. Vet. Anca Tomescu, Coordonator Proiecte, VIER PFOTEN Romania.

Asa cum se arata in “Ghidul privind mamagementul populatiei canine“, publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii: “ Pe termen lung, controlul reproductiei este de departe cea mai eficienta strategie pentru managementul populatiei canine”. Totodata, raportul Administratiei pentru Spravegherea Animalelor – Bucuresti (actualmente Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor), arata clar ca prin cheltuirea a 9.000.000 de euro in decurs de 7 ani, pentru omorirea a 144. 339 caini fara stapan, problema nu a fost rezolvata.

VIER PFOTEN Romania poate pune la dispozitie d-nei Elena Udrea toate informatiile referitoare atat la legislatia privind protectia si bunastarea animalelor si la modul de aplicare a acesteia cat si la initiativele legislative care asteapta de mai multi ani o decizie din partea Parlamentului Romaniei.

Bucuresti, 28.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *