free download 78 travel guides written by experts

Pozitia G4S referitoare la arestarea celor doi suspecti ai jafului din Pasul Gutai

În data de 26 ianuarie 2010, datorită profesionalismului şi vigilenţei de care a dat dovadă echipajul G4S (Divizia de Transport Valori) din Satu Mare, au fost arestaţi cei doi suspecţi ai jafului din 15 septembrie 2009 din Pasul Gutâi.

În data de 26.01.2010 echipajul efectua o cursă Baia Mare-Negreşti-Oaş. Încă de la plecarea din Baia Mare, în jurul orei 07:00, angajaţii noştri au sesizat ca o maşina rula în permanenţă în spatele lor.

Pe distanţa de 60 Km dintre cele două puncte, executând diverse manevre specifice, oamenii noştri s-au convins ca sunt urmariţi.

Respectand procedurile companiei, echipajul a informat dispeceratul regional, care la randul sau a sunat la numărul de urgenta 112. În jurul orei 08:15 s-a prezentat la faţa locului un echipaj al Poliţiei Negreşti Oaş pentru efectuarea verificărilor, autoturismul suspect fiind la acel moment în apropierea Băncii Transilvania. Au fost reţinuţi doi bărbăţi, unul de cetăţenie română şi celalalt de cetăţenie italiană, acestia fiind deja in atentia autoritatilor ca urmare a derularii cercetarilor specifice.

Toate activităţile echipajului au dus la prinderea de către Poliţie a persoanelor din autoturism. În urma identificării au fost emise mandate de reţinere de 29 de zile pentru cei doi ocupanţi ai autoturismului, fiind presupuşi autori ai jafului din pasul Gutâi.

“Ne bucurăm că, după mai multe luni de cercetări, suspectii pentru comiterea jafului din Pasul Gutâi au fost în sfârşit prinşi. Apreciem extraordinar profesionalismului celor 3 angajaţi ai G4S. Datorită modului in care au actionat oamenii noştri şi a colaborării, pe care G4S o are cu Poliţia română cei doi sunt astăzi în arest. Sper că finalul acestui eveniment să fie o lecţie pentru oricine ar mai fi avut în plan astfel de acţiuni şi că jaful din Pasul Gutâi va rămâne un incident izolat.

Într-un moment în care rata infacţionalităţii este în permanentă creştere, o bună colaborare cu Poliţia, un set de proceduri bine asimilate, experienţa în domeniu şi serviciile de securitate de cea mai înaltă calitate, sunt singurele care pot duce la o buna rezolvare a incidentelor de acest gen. Pentru G4S, liderul domeniului de securitate din România, este o mândrie să îşi aducă aportul la combaterea criminalităţii din România” a spus Liviu Târşea, Preşedinte G4S.

Bucuresti, 02.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *