metalshow

Pozitia companiei Friesland Foods Romania privind protestul anuntat

al producătorilor de lapte

Industria lactatelor necesită standarde înalte de calitate a laptelui în tot procesul de procesare. Compania noastră respectă acest fapt şi, pornind de la cerinţele de calitate şi igienă impuse în Uniunea Europeană, implementăm toate măsurile şi activităţile necesare pentru a asigura standarde înalte de calitate în fiecare etapă de procesare a laptelui, începând de la achiziţionarea materiei prime, respectiv a laptelui colectat de la fermieri, până la ultima etapă de procesare a sa în unităţile noastre de producţie. Nivelul actual al preţului pe litru de lapte în România este influenţat de fluctuaţiile de preţ din Uniunea Europeană, care sunt afectate, la rândul lor, de situaţia la nivel global. Fiind o companie europeană care operează într-o ţară membră a Uniunii Europene, suntem datori să ne aliniem la reglementările stabilite la nivel european.
În acest moment, Friesland Foods România plăteşte pentru lapte conform cu normele Uniunii Europene preţurile la nivelul acesteia.
Recunoaştem nevoia de a sprijini la nivel local industria producătoare de lapte şi de a menţine practici sustenabile de producţie a laptelui. Din acest motiv am susţinut şi aplicat o majorare de aproximativ 30% a preţului mediu oferit pe litru de lapte-materie primă, comparativ cu preţul oferit în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Orice majorare de preţ a materiei prime se va reflecta în final în produsul finit. Credem că în momentul de faţă piaţa nu va putea absorbi o eventuală creştere a preţului materiei prime. Totodată considerăm ca oferim pentru materia primă un preţ corect, în concordanţă cu standardele sale de calitate.

Conducerea Friesland Foods România

Bucuresti, 7.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *