free download 78 travel guides written by experts

Poveștile clasice românești transpuse în Board Games de către un Start-Up 100% românesc

Arvur Games, un Start-Up românesc, lansează primele sale jocuri de societate care îmbunătățesc memoria copiilor, în data de 20 decembrie, la locația Diverta Lipscani. Compania a pornit la drum după ce a convins comisia Start-Up Nation că jocurile lor de societate îmbunătățesc relaționarea și memoria copiilor, prin metodele sale de joc.

Pentru că și-au dorit să întărească ideea de interacțiune părinte-copil, o familie din București a creat două jocuri de societate care ajută copiii să își exerseze memoria, să găsească soluții la provocările din joc și să îi încurajeze să petreacă mai puțin timp pe device-uri.

Cele două jocuri, Basme și Ograda surprind realitatea poveștilor și a casei bunicilor de la țară pentru a-i încuraja pe adulți și copii să păstreze elementele de interacțiune reală, în detrimentul celei virtuale. De asemenea, se dorește a familiariza copiii cu poveștile nemuritoare a folclorului românesc și astfel să le trezească interesul față de literatura românească.

Pentru a veni și în întâmpinarea nevoilor de inovare a tinerei generații, poveștile jocurilor sunt comasate cu întâmplări din mediul urban și contemporan, cărora li se alătură personaje precum Harap – Alb, Împratul Roș și Prâslea cel Voinic.

Arvur Games

Iată așadar că există oameni si antreprenori care au conștientizat dorința de relaționare umană și învățarea prin joacă. Așteptați-vă, așadar, și la următoarele jocuri să fie cel puțin la fel de interesante și să contribuie în continuare la dezvoltarea echilibrată a copiilor, în același mod plăcut și jucăuș.

„Totul a început într-o zi superbă de joi, pe când noi ne distram împreună desenând dragoni. Timpul trecea așa frumos încât parcă vedeam cum aripile lor se desprind din picturile noastre și se rotesc în aer, pe când Tamara, fiica mea, râdea de cât de vii pot părea jucăriile când ești deschis și le vezi pentru ce sunt cu adevărat! Acest gând m-a făcut să realizez ce om norocos sunt căci mă pot juca, pot explora și pot învăța alături de Tamara. Apoi, din dorința de a transmite această experiență tuturor, am realizat împreună cu fiica mea jocurile de societate Basme și Ograda.”, Radu Arvu, fondator Arvur Games.

Despre Arvur Games

Arvur Games deschide povestea frumoasă a învățării prin joc, printr-un concept unic și ușor de abordat de copiii de toata vârstele.

Ne-am dorit să livrăm o experiență prin care cei mici să se joace, să se dezvolte, să participe activ la diferite interacțiuni alături de adulți și, de ce nu, să crească echilibrat. Copiii descoperă astfel căi noi de comunicare intrapersonală și își deschid noi orizonturi, fiind mai siguri pe ei și pregătiți de provocările mediului în care cresc.

Jocurile de societate au o considerabilă aplicabilitate în ce privește înțelegerea și integrarea valorilor personale a copiilor, fapt tot mai necesar în societatea în care trăim. De asemenea, jocul are o influență pozitivă asupra memoriei pe termen scurt, care este esențială in realizarea lucrurilor pe care le avem de făcut. Joaca este cea mai accesibilă cale în comunicarea părinte – copil, fapt pentru care ne-am decis să acordăm acesteia o atenție deosebită, iar pentru aceasta am găsit un mod inedit și abordabil pentru micuții cu chef de joacă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *