free download 78 travel guides written by experts

“Povesti la Carturesti”

Au fost odată ca niciodată poveşti frumoase cu Feţi Frumoşi şi Ilene Cosânzene, cu Albă Zapada şi cu balauri, cu fetiţa cu chibriturile sau cu lupul cel rău. Poveşti despre care se credea că sunt nemuritoare. Dar a venit o vreme când acestea au început să fie uitate, mai ales de către copii. Atunci, în ajutorul poveştilor, au sărit 2 fete cucuiete care şi-au propus să le reînvie cu tot cu eroii lor. Şi a început o nouă poveste: într-un decembrie friguros copiii ascultau poveşti spuse de către cei care nu voiau să le lase să moară. Acesta este începutul proiectului „Poveşti la Cărtureşti”, care îşi propune să reînvie poveştile. Pentru că acestea sunt nemuritoare doar atunci când le citeşti şi le transmiţi mai departe. De acest lucru şi-au dat seama „2 fete cucuiete” – Anamaria Bogdan şi Semida Durigă – şi partenerii lor: Fundaţia Principesa Margareta a României, Librăria Cărtureşti şi Ambasada Germaniei. Radio Itsy Bitsy, Radio Bucureşti, Kids Shop, Nesquick, Joe, Azero şi Cotidianul le-au sărit şi ei în ajutor.

Proiectul „Poveşti la Cărtureşti”, derulat în perioada 1–21 decembrie 2007, are ca scop principal să aducă în atenţia copiilor poveştile, dându-le o nouă viaţă şi oferind copiilor adevărate clipe de magie.

În luna decembrie, copiii sunt invitaţi să lase deoparte televizorul sau calculatorul şi să vină la Librăria Cărtureşti pentru a asculta poveştile cu care au crescut părinţii şi bunicii lor. De asemenea, se pot bucura
de o cană cu lapte şi cacao. În fiecare seară, începând cu ora 18.30, lumea poveştilor îşi deschide porţile pentru toţi copiii. Cei care îi vor întâmpina şi le vor face cunoştinţă cu minunatele personaje din poveşti sunt: Valentin Uritescu, Manuela Hărăbor, Oana Sârbu, Florin Piersic Jr. şi Dorina Chiriac, Claudiu Bleonţ, Uca Marinescu, Cristian Ţopescu şi Christel Ungar, Dan Bittman, Cerasela Constantin,

Mihaela Sîrbu, Silviu Biriş etc. De asemenea, copiii vor avea ocazia să cunoască o prinţesă adevărată: pe Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, care va fi însoţită de Alteţa Sa Principele Radu.

În cadrul proiectului pot fi făcute donaţii, în special cărţi de poveşti, care vor ajunge la copiii din centrele care se bucură de sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României şi la o bibliotecă din zona rurală.

Bucuresti, 1.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *