free download 78 travel guides written by experts

Povestea Origami continua

Bogdan il va intalni pe Excelenta sa Ambasadorul Japoniei in Romania, Yoshinobu Higashi

Bogdan Ionescu (11 ani //origamibogdanionescu.blogspot.com/) il va intalni miercuri 3 iunie 2009, la ora 12,00 la sediul Scolii cu clasele I – VIII nr. 179, Bucuresti, sector 1, strada Ardealului nr. 34, in cadrul unei ceremonii dedicate culturii japoneze pe Excelenta sa Ambasadorul Japoniei in Romania, Yoshinobu Higashi

Bogdan nu este la prima experienta de acest gen, ci doar continua promovarea acestui hobby special , promovare inceputa sub ideea  “O lume din hartie”.
Initiativei sale i s-au laturat deja GPV Mail Services, Ioana Visul Copiilor, SOS Centrul de Consiliere si sprijin pentru Copii si Parinti,  Scoala Centrala, „Targul“kihi-kiha & co”, Carturesti.

Pasiunea lui Bogdan pentru Origami  a pornit in 2003, cand a primit cadou de Craciun doua carti in limba romana despre Origami. Autodidact, el a inceput sa invete diagramele din carti, iar in ultima vreme creeaza singur astfel de diagrame. Traieste ca un japonez, doarme pe jos, iubeste Origami, ii plac chimonourile, este sponsor si voluntar al SOS Satele Copiilor Romania si UNICEF. 

„Eu vad origami ca un mod de relaxare, insa si de a crea o noua lume. Pacat ca la noi in tara nu sunt mai multe astfel de initiative. Ma bucur ca am fost invitat sa prezint munca mea chiar la scoala unde invat.  Am emotii pentru intalnirea de maine si deja invat cateva formule de salut in limba japoneza.” a declarat Bogdan Ionescu, 11 ani, elev in clasa a 5 a.

Bogdan incearca in acest mod sa prezinte copiilor acest hobby ca alternativa intr-o lume tehnicizata.

Maine in cadrul ceremoniei Bogdan va prezenta o expozitie a lucrarilor sale grupate sub numele Natura, aviatie, viitor. Tot maine se vor premia si absolventii clubului de Go si vor avea loc recitaluri de muzica traditionala japoneza si demonstratii de aikido.

Reprezentantii presei sunt asteptati la eveniment.

Origami este arta plierii hartiei, recunoscuta in Japonia si care in timp a dezvoltat mai multe tehnici. Arta modernă a plierii hârtiei îşi datorează existenţa lui Akira Yoshizawa, care a revolutionat ORIGAMI.

Mai multe informatii despre munca lui Bogdan gasiti pe blogul sau //origamibogdanionescu.blogspot.com/ .

Bucuresti, 02.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *