free download 78 travel guides written by experts

Povestea aLtitudini

aLtitudini reprezintă cea mai nouă revistă de cultură şi societate lansată pe piaţa publicaţiilor româneşti. Aparută pe data de 2 martie în Bucureşti şi în ţară, aLtitudini se bucură de sprijinul reprezentanţilor societăţii civile româneşti şi a numeroase personalităţi artistice şi intelectuale.

Pentru a ilustra prin exemple această menţiune, pot fi amintiţi doar câţiva dintre colaboratorii primului număr din aLtituni şi anume: Mircea Anghelescu, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Magda Cârneci, Mihai Chirilov, Mihaela Miroiu, Nestor Ratesh, Mircea Horia Simionescu.

Acestea sunt doar o parte dintre personalităţile intelectuale din întreaga ţară care au spus un DA hotărât proiectului numit aLtitudini. Toţi aceşti colaboratori, atât personalităţi intelectuale deja consacrate, cât şi tineri autori în formare, sunt reuniţi sub cupola unei reviste de orientare cultural liberală, cu program democratic, european, pro-occidental.

Subintitulată cultură & societate, aLtitudini este o revistă de cultură liberală, cu următoarele secţiuni: „Actualitatea politică”, „Actualitatea culturală”, „Dosar”, „Interviu”, Comentarii pe domenii editoriale („Literatură”, „Filozofie”, „Ştiinţe politice”, „Arte” etc.).

Pentru că aduce laolaltă toate zonele creativ-culturale, fie că vorbim despre actualitatea politică, culturală sau despre dosare pe teme sociale, aLtitudini aduce plus valoare şi reuşeste, cu siguranţă, să adere la principiile democraţiei contemporane, aducându-le pe acestea în prim plan şi creând poli de dezbatere privind problemele de importanţă primară ale societăţii de azi.

Revista s-a născut în urma compatibilităţii ideilor a două persoane care ştiu să exploateze pozitiv resursele culturale, sociale şi politice ale contextului în care cu toţii evoluăm: Adriana Petrescu, Director de Strategie la Kopa Publicaţii Grup şi Ion Bogdan Lefter, director editorial “Contrapunct” (1990-1992) şi “Observatorul cultural” (2000-2005).

Ideile au început treptat să prindă contur sub forma unei reviste de atitudine culturală, care să poată fi uşor diferenţiată faţă de restul publicaţiilor de gen de pe piaţă. Şi pentru că ideea a fost pe loc îmbrăţişată de partenerii implicaţi în proiect, lucrurile s-au derulat cu uşurinţă.

Mai greu a fost cu numele revistei, care s-a lăsat aşteptat. Dar când dead-line-ul pentru fixarea lui a fost aproape, inspiraţia nu a întârziat să apară. Naşa de botez a fost chiar Mihaela Michailov, coordonatoarea departamentului de arte al revistei. Numele a fost “dragoste la prima vedere” pentru toată lumea, iar din momentul în care acesta a fost stabilit, lucrurile au decurs fără nici cea mai mică urmă de dificultate.

„Am ales un titlu simbolic şi, în acelaşi timp dual, am putea spune – «aLtitudini», scris cu minuscule, dar cu litera a doua majusculă, încât să se citească în două feluri, ca atitudini şi ca altitudini. Lansăm deci o revistă de atitudine care-şi propune să evolueze la altitudine intelectuală şi morală! Nu într-un sens “elitist” (ba chiar… dimpotrivă!), ci într-unul profesionist pe de o parte, etic pe de alta. Altfel, “aLtitudini” va fi o publicaţie culturală “generalistă”, care va “acoperi” toate zonele artistice şi intelectuale, operând cu un concept foarte larg de cultură, deschis şi spre spaţiul social şi politic, şi spre zonele mediatice şi “de consum”, precizează directorul editorial aLtitudini, Ion Bogdan Lefter.    

“Revista se adresează unui public dinamic, curajos, care îşi iubeşte ţara şi doreşte să o vadă frumoasă şi apreciată în lume, unui public ce respinge atitudinea „lasă că e bine şi aşa”, unor oameni generoşi, speciali şi cu atitudine”, specifică Adriana Petrescu, Director de Strategie la Kopa Publicaţii Grup.

Pe toată perioada dinaintea apariţiei, aLtitudini s-a bucurat de sprijin din partea tuturor celor implicaţi în proiect, iar apariţia pe piaţă a fost primită într-o notă generală pozitivă.
Acesta este şi motivul pentru care editorii revistei şi-au propus să transforme aLtitudini cât mai curând posibil într-un săptămânal de calitate cu informaţie variată şi bine documentată.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *