metalshow

Posta romana – precizari pentru pensionari

Compania Nationala Posta Romana anunta beneficiarii drepturilor prevazute in Legea nr. 19/2000 ca pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin banca, in cont curent sau card, vor primi taloanele de plata, cele de culoare mov, la domiciliu prin factorii postali. Distribuirea taloanelor, fiind ordonata pe strazi, cartiere, sate sau comune, se va face numai in zilele lucratoare (de luni pana vineri), in perioada 14 – 28 ale lunii, conform calendarului lunar stabilit in conventia incheiata cu Casa Nationala de Pensii.

Daca destinatarul talonului nu este gasit la domiciliu, i se va lasa un aviz pe baza caruia, pana in penultima zi lucratoare a lunii, isi va putea totusi ridica talon de la oficiul postal mentionat in respectivul aviz.

Distribuirea taloanelor se efectueaza la adresa inscrisa pe acestea, inmanandu-se, dupa caz, fie destinatarilor, fie persoanelor mandatate cu procura speciala autentica, fie curatorului in baza deciziei de curatela, fie tutorelui in baza deciziei de tutela.

La primirea talonului, titularul sau mandatarul, dupa caz, au obligatia sa prezinte salariatului postal actul de identitate (BI/CI) si sa completeze rubricile de pe cupon (data la care titularul primeste talonul; semnatura de primire talon; seria si numarul actului de identitate al titularului sau mandatarului; numarul procurii, emitentul si data emiterii).
        
Dupa expirarea termenului limita, si anume ultima zi lucratoare a lunii, taloanele nedistribuite vor fi inapoiate Casei Judetene de Pensii.

Bucuresti, 9.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *