metalshow

Posta Romana a fost scoasa de pe lista companiilor monitorizate de guvern

Guvernul a decis, in şedinta de astăzi, modificarea listei operatorilor economici monitorizati, printre companiile scoase de pe aceasta lista aflandu-se si Posta Romana.

 “Avand in vedere cresterile de profit pe care Posta Romana le-a inregistrat in ultimii doi ani, nu exista nici un argument de ordin economic pentru mentinerea companiei pe lista societatilor monitorizate de guvern. Masura luata de guvernanti, in 2001, nu mai era de actualitate pentru ca am reusit sa aducem aceasta companie la un nivel al profitabilitatii foarte interesant. Posta Romana a inregistrat in 2005 un profit brut de peste 12 milioane de euro, iar pentru 2006 profitul brut previzionat este de aproape 14 milioane euro. Pentru anul 2007 estimam un profit cifrat undeva in jurul sumei de 20 de milioane de euro”, a declarat Dan Mihai Toader, directorul general al companiei.

In perioada 2002 – 2006, Posta Romana a platit un impozit pe profit in valoare de 35.287 mii lei si dividente in valoare de 24.504 mii lei.  Compania nu inregistreaza arierate si intarzieri la plata obligatiilor catre bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si catre alte fonduri.  

Bucuresti, 7.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *