free download 78 travel guides written by experts

Posesorii de caini au invatat cum sa faca miscare alaturi de companionii lor

Posesorii de câini care au ieşit la plimbare în Parcul Tineretului, sâmbătă, 18 iulie  au avut parte de o întâlnire surpriză cu Gabriela Szabo, invitată în cadrul unui eveniment Pedigree®. Cunoscuta cântăreaţă Andreea Antonescu s-a alăturat demersului pro-mişcare sănătoasă şi a profitat de ocazie pentru a-l prezentat pe căţelul ei, un adorabil Yorkshire in vârstă de 7 luni. Aflat la a doua ediţie, evenimentul a promovat importanţa activităţii fizice regulate alături de animalul de companie, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Campioana olimpică la atletism Gabriela Szabo i-a învăţat pe cei prezenţi cum să facă mişcare corect şi să se menţină în formă ieşind în parc alături de animalul de companie. Stăpânii de câini care au dorit să facă mişcare alături de companionii lor au participat la concursuri de obstacole cu premii, sub îndrumarea unui dresor profesionist care le-a împărtăşit trucuri, iar iubitorii de animale au putut adopta căţei de la standul organizaţiei neguvernamentale GIA (Group Initiative for Animals).

Posesorii de câini care fac mişcare zilnic alături de companionii lor sunt mai sănătoşi, mai veseli şi se distrează mai mult, pot confirma toţi stăpânii de patrupede care au răspuns invitaţiei Pedigree® de a petrece o dimineaţă de mişcare şi distracţie. 

Un medic cardiolog a măsurat tensiunea celor prezenţi şi le-a vorbit despre beneficiile mişcării în aer liber şi influenţa pozitivă a acesteia asupra sănătăţii.  Mai mult decât atât, medicul veterinar al Pedigree® le-a oferit stăpânilor sfaturi utile pentru o alimentaţie sănătoasă şi o îngrijire corectă a animalului de companie.

„Ne petrecem tot mai mult timp la birou, în maşină sau în faţa televizorului. Sedentarismul este una dintre cele mai frecvente probleme ale stilului de viaţă modern, conducând la deteriorarea stării de sănătate, şi fiecare dintre noi ar trebui să facă mişcare cât mai des pentru păstrarea unui tonus bun,” a declarat Magda Istrate, medic cardiolog. „Am putut constata că persoanele care ies, de exemplu, la o plimbare de minim 30 de minute pe zi, depun o activitate fizică suficientă pentru menţinerea mobilităţii şi pentru buna funcţionare a inimii, reducând semnificativ riscul de boli cardiovasculare ”, a mai adăugat Magda Istrate.

„Mişcarea e sănătoasă. Şi acest lucru e valabil şi pentru animalele de companie, nu numai pentru oameni. În zilele noastre, un număr redus de câini beneficiază de o grădină în care să alerge liber, astfel încât o plimbare zilnică de o jumatate de oră este extrem de benefică pentru sănătatea animalului. Pe lângă beneficiile aduse sistemului imunitar, mişcarea ajută câinele să-şi păstreze agilitatea  şi un tonus muscular ridicat. De asemnea, alături de o dietă echilibrată, poate preveni riscul obezităţii canine”, a menţionat  Constantin Bratu, Medic Veterinar Pedigree®

Prin intermediul acestui eveniment, Pedigree® a subliniat importanţa activităţii fizice regulate alături de animalul de companie, numeroasele beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, combaterea stresului şi, nu în ultimul rând, bucuria de a împărtăşi nişte momente plăcute alături de un prieten necuvântător.

Bucuresti, 20.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *