free download 78 travel guides written by experts

Portretul lui Dorian Gray

spectacolul Teatrului Odeon la Bruxelles cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe

Marti, 5 decembrie, ora 19.00 va avea loc la Theatre du Residence Palace din Bruxelles, Belgia, spectacolul de teatru cu piesa Portretul lui Dorian Gray sustinut de Teatrul Odeon din Bucuresti.

Portretul lui Dorian Gray, adaptare dupa celebrul roman al lui Oscar Wilde, este unul dintre cele mai reprezentative spectacole de teatru din Romania ultimilor ani, remarcabil prin noutatea formulei de expresie care imbina estetismul teatral cu baletul clasic si dansul contemporan.

Din acest punct de vedere, spectacolul este emblematic pentru Teatrul Odeon, cunoscut pentru programul sau de reinnoire a mijloacelor teatrale contemporane si de deschidere catre alte limbaje artistice.

Spectacolul regizat de Dragos Galgotiu, distins cu nominalizari si premii UNITER, a fost prezentat la mai multe festivaluri nationale si internationale, este apreciat de critica de specialitate si se bucura de un succes deosebit. Din distributie fac parte nume cunoscute ale teatrului si baletului romanesc: Razvan Mazilu, Marius Stanescu, Dan Badarau, Sorin Leoveanu, Irina Mazanitis, Oana Stefanescu, Ionut Kivu, Paula Niculita, Gabriel Pintilei, Marian Ghenea, Mugur Arvunescu, Ana Maria Moldovan, Marian Lepadatu, George Calin, Adela Craciun, Razvan Pop si Tiberiu Almosnino. Decorurile sunt realizate de Andrei Both, costumele de Doina Levintza, iar coregrafia spectacolului de Razvan Mazilu.

Cu acest prilej, in foaierul salii de teatru va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie apartinand Mihaelei Marin avand ca tema spectacolul de teatru Portretul lui Dorian Gray.

Evenimentul artistic sustinut de Teatrul Odeon face parte din programul coordonat de Departamentul de Diplomatie Publica din MAE si este dedicat Zilei Nationale a Romaniei.

Bucuresti, 4.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *