metalshow

Portretul învingătoarelor: Andreea Esca a stat de vorbă cu Oana Manea, Cristina Vărzaru și Mica Brădeanu de la CSM București

Andreea Esca le-a avut invitate în emisiunea „La Radio”, de astăzi (14.05.2016), pe trei dintre jucătoarele echipei de handbal CSM București: Oana Manea, Cristina Vărzaru și Aurelia „Mica” Brădeanu, echipă care a câștigat Liga Campionilor, după ce a învins-o pe Gyor ETO KC, cea mai mare performanță a unui club românesc în ultimii 30 de ani.

Cele trei jucătoare au povestit emoționate că nici acum nu le vine să creadă că au adus trofeul acasă. „Parcă nu realizez, e o bucurie imensă, sunt niște trăiri foarte intense, mai ales pe teren”, a spus Oana Manea.

Fetele nu se pot însă gândi deocamdată la odihnă, chiar dacă efortul din ultima perioadă a fost unul extrem de intens – mai au meciuri de jucat. „Eu sunt foarte obosită, dar mergem în continuare la antrenamente. Încă mai avem 3 meciuri de disputat în Cupa României. Mai avem 2 săptămâni și abia după aceea intrăm în vacanță”, a spus Cristina Vărzaru.

Cele trei jucătoare au povestit, la Europa FM, cum au ajuns să joace handbal.

„Eu vin din Corabia, un oraș micuț, iar părinții mei m-au trimis împreună cu surorile mele la handbal, pentru că au considerat că sportul înseamnă sănătate pentru copiii lor. Eu sunt însă singura care a continuat în domeniul ăsta”, a spus Cristina Vărzaru.

În schimb, Oana Manea povestește că ea a început să joace handbal dintr-o întâmplare amuzantă. „Eu mă trag dintr-o familie de sportivi, dar am ajuns la handbal dintr-o poveste comică. Eram în clasa a IV-a, băteam un băiat, pentru că eram și eu un… big băiat iar profesoara de sport m-a văzut și m-a întrebat dacă n-aș vrea să fac handbal și am spus da. La primul antrenament m-a alergat de eram mai roșie decât treningul de pe mine!”, a povestit Oana Manea.

Mica a început să joace handbal în Slatina, când a venit un antrenor și a întrebat în școala ei cine vrea să facă acest sport: „M-am dus la antrenament și mi-a plăcut foarte mult. Numai că antrenorul ne împărțise pe grupe de vârstă și avea o grupă de fete născute în `78 și una în`79 și numai pe cele mai mari le băga în seamă, așa că am mințit și am zis că sunt născută în `78,  ca să mă pună să joc și eu. Voiam și eu să fac antrenament iar pe noi astea mai mici ne punea mai mult să facem exerciții pe margine!”, a povestit, râzând, Mica.

Cât privește băieții, în adolescență, fetele au povestit că nu prea au avut timp pentru relații, doar de antrenamente, totuși se mai furișau, din când în când, la câte o întâlnire. Mica a povestit cum l-a cunoscut pe soțul ei, care de altfel a fost chiar primul ei prieten.

„Ne-am cunoscut întâmplător. Stăteam înt-un cămin iar colegele mele s-au dus într-o seară la discotecă, eu fată cuminte… am rămas la cămin, dar a doua zi o gașcă de băieți a venit la cămin la fetele care fuseseră la discotecă. Și el era în gașca asta. Nici nu îmi mai aduc aminte exact cum s-a întâmplat pentru că atunci când vorbea cu mine eram atât de emoționată! L-am cunoscut la 16 ani”, a povestit amuzată Mica Brădeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *